Mekong Delta

geschreven door Jiska op

Samen met Japie zijn we drie dagen in de Mekong Delta. Een van de grootste rijst export gebieden ter wereld. In de vertakkingen van de rivier drijven huizen, restaurants en markten. Het is hier minder toeristisch dan de gebieden ten noorden van de delta dus voor ons een mooie gelegenheid om deze drijvende wereld zelf te ontdekken. We beginnen met een busrit van Saigon naar Vinh Long, een dorp waar veel dagtours stranden. De ongeduldige busjongen schreeuwt ons de bus uit op een plek die niet op onze kaart staat. De motorbike rijders wijzen de kant op van het centrum en wij besluiten te gaan lopen.

Vinh Long zelf stelt niet veel voor, maar een eilandje aan de overkant van de rivier biedt volgens de Lonely Planet leuke homestays. We nemen de ferry naar de overkant van de rivier (voor 2 eurocent) waar we op een motorbike stappen naar de homestay. Japie gaat met zijn rugzak bij een man achterop en Pim en ik inclusief onze rugzakken stappen bij een vrouw achterop. Volgens de Vietnamezen past alles op één scooter, of het nou twee toeristen zijn of een (nog levende) koe.

Aangekomen bij de homestay krijgen we een kamer met z’n drieen. Het lijkt erop dat een bewoner van deze kamer deze nacht ergens anders moet slapen. We verwachten niet veel van het eten en zijn dan ook zeer verbaasd als het eten wordt opgediend: pompoensoep, springrolls, groenten, rijst, vlees en jawel de Elephant Ear Fish. Smullen dus!

De volgende ochtend besluiten we het eiland te verkennen op de fiets. We rijden vrolijk langs de locals en roepen ‘Hello’ terug naar de schoolkinderen. Hoe verder we van de grote weg wegrijden hoe leuker het wordt, met als hoogtepunt een hanengevecht. De mensen vinden ons even interessant als wij het hanengevecht, dus na wat gelach en ‘gepraat’ (misschien hebben we wel geld geboden op een haan) beginnen de hanen met omhoogstaande veren te vechten. Na een kort gevecht zal er vast één haan gewonnen hebben, maar het wordt ons niet duidelijk welke haan dat is.

We gaan met de bus verder naar het zuiden: Can Tho. Hier besluiten we om om 6 uur in de ochtend met een bootje de Cai Rang floating market te bezoeken. Na wat onderhandelen stappen we de boot in. Opkomende zon en de wind in je haren, heerlijk! Na drie kwartier varen, komen we aan bij de markt. Aan de mast van elke boot hangt wat er bij die boot gekocht kan worden; wortels, kolen, aardappels, ananassen en watermeloenen. Leuk om te zien hoe de groenten en het fruit gewogen worden en vervolgens overgegooid worden op de boot van de kopers. Na drie dagen in de Mekong Delta te zijn geweest, zakken we nog verder af naar het zuiden. We gaan van het strand en de zee genieten op Phu Quoc eiland!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Loek (vader Melissa).
  25 nov 2013

  Geweldig zo avontuur mee te maken. Wij volgen jullie op jullie website, en zijn jaloers op jullie. Gan zo door en geniet van jullie avontuur. Nog een maand en dan komt Melissa en Ronald jullie kant uit. Groetjes vanuit het koude Holland.

  Anouk
  25 nov 2013

  Leuke verhalen weer..
  Hebben jullie ook nog gezien hoe ze daar (heel toeristisch) snoepjes maken met rijstpapier eromheen? Die zijn best lekker 🙂

   Pim
   26 nov 2013

   Wij hebben dat (heel backpackerend) geskipt, maar konden meesnoepen van de dagtour van Bram & Femmy 🙂

  Jasper
  28 nov 2013

  Klinkt lekker!
  Hoogtepunt van dit artikel is de foto van de kippen!

  Marijke Postma
  4 jan 2014

  O ja the floating boat market! Dat vonden wij wel een grote ervaring. Zo echt! Niet te vergelijken met floating Thailand. Dit was puur. Super
  groet
  Marijke Postma

  Marijke Postma
  4 jan 2014

  Het is of wij de reis ook weer maken. Ik vind jullie verhalen geweldig!

  groet
  Marijke

  1 jan 2016

  Hoi Pim en Jiska, Via Wietske, onze dochter, op jullie site gekomen. Wij gaan in febr 23 dagen trekken van Hanoi naar Ho Chi Min en nemen jullie belevenissen en tips mee. Heerlijk om jullie verhalen te lezen en zo in de stemming te komen.
  Genieten jullie nog maar lekker van je reis door het koude noorden.

  groetjes Jos en Ellen Claassen

   2 jan 2016

   Ha Jos en Ellen,

   Wat leuk! Een heerlijk vooruitzicht om naar Vietnam te gaan. Wij vonden het er heerlijk, vooral door het lekkere eten!
   Veel plezier en bij vragen weet je ons te vinden!

   Groetjes Jiska

  Ellen Claassen
  26 jan 2016

  Hai Jiska, We hebben de eerste week geregeld via Friends travel. Leuk hoor helemaal naar ons zin. Wat was de naam van het resort waar jullie zaten op Phu Coc. Zag er super uit en wellicht sluiten wij het af met een paar dagen strand. Hoop dat wij niet dezelfde regenbuien hebben in Hoi An als jullie hadden:) Maar misschien ook leuk om mee te maken, als het maar niet te lang duurt. Alvast bedankt….

  Lees meer
   Pim
   27 jan 2016

   Ha Ellen, Gaaf! Wat leuk! Is dat Friends travel van friendstravel.com? Benieuwd naar jullie ervaringen hiermee. Weer of geen weer in Hoi An, de locals gaan het vast voor jullie regelen – ze zijn het wel gewend :). Fijn dat jullie ook naar Phu Quoc kunnen! Heerlijk eiland in Vietnam! Wij zaten daar in Thanh Kim Nga Resort. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zouden we dit niet echt een resort noemen :)….

   Lees meer

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.