Met de camper naar Engeland

Eindelijk is het dan zover! Op de dag van vertrek is alles gereed voor een jaar op reis in de camper. Daar zijn de nodige voorbereidingen aan vooraf gegaan, die zich nu mogen bewijzen. De eerste etappe is een rit naar Duinkerken, vanwaar we de boot naar Dover nemen om met de camper naar Engeland te gaan.

Een combinatie van lang voorbereiden en vaker reizen, maakt het ‘échte’ vertrek op een vreemde manier gewoon. Het is moeilijk om een verschil te voelen met een vertrek voor een weekendje weg. We hebben hooguit net wat meer bagage bij ons. Die bagage zit meer in de weg; nog niet alles heeft een vast plekje gekregen.

Op ons gemak en na een eerste overnachting in Terneuzen komen we in Grevelingen aan. Dat klinkt allemaal nog behoorlijk Hollands, maar toch is dit al Noord-Frankrijk. Lokaal heet het dan ook Gravelines. Een pittoresk vestingstadje met een oude muur en slotgracht, dichtbij de haven van Duinkerken. Bij het lokale waterpark vinden we Aire de Camping-Cars du PAarc du Rives de l’Aa, een mooie camperstop dichtbij de boot naar Dover.

De boot zien we al eens langsvaren als we een kijkje gaan nemen bij het Réserve Naturelle Nationale du Platier d’Oye, alweer een mond vol en op de bewegwijzering dan ook al snel gewoon ‘La Plage’; het is een half uurtje fietsen van de camperstop. Het natuurgebied, bijna letterlijk onder de rook van Duinkerken, is bestempeld als reservaat omdat een groot deel geschikt is bevonden door diverse weidevogels en voor wat vee. Het populaire strand beslaat maar een klein deel van het natuurpark. We maken er een fijne wandeling in afwachting van de overtocht met de camper naar Engeland.

We kiezen de rederij DFDS om met de camper naar Engeland over te varen. Die kiezen we hoofdzakelijk uit op de kosten voor de overtocht. Duinkerken naar Dover blijkt voor ons de beste route voor goedkoop overvaren naar Engeland. We betalen €70 voor de enkele reis. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met de duur van de overtocht, van maar 2 uur. We hoeven dan geen nachtje op de boot in de slaaphut. Ook de afmetingen van de camper spelen een rol. We vallen met onze camper nog net in een kleine klasse. Het kan dus lonen om verschillende aanbieders te vergelijken voor de overtocht met de camper naar Engeland.

Overvaren naar Engeland

Ben je ook van plan om over te varen naar Engeland. Bekijk dan goed welke route bij je past. Er zijn verschillende aanbieders die de overtocht naar Engeland verzorgen, met ieder een andere vertrek- en aankomstplaats. Bereid je dus voor!

Eenmaal in Engeland gaan we noordwaards, met mooie tussenstops. Daarover later meer!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Coralien van der Ploeg
  25 jul 2019

  Mooi zonnig begin van jullie reis!!Grappig die foto van de camping in vogelperspectief doe je dat zelf met een drone??
  Liefs Coralien .

  Kathy
  25 jul 2019

  Heel veel plezier samen!! Het weer is jullie goed gestemd!!
  X Kathy

   26 jul 2019

   Dank je! Zeker een goed begin met het mooie weer!
   Jij ook een fijne zomer 🙂

  Hetty en Aart
  25 jul 2019

  Hele mooie reis met nieuwe uitdagingen. 👍
  Leuk om jullie weer te kunnen volgen en de belevenissen te lezen.
  Goede reis en Enjoy.

  Kim
  25 jul 2019

  Geniet ervan schatjes!

  Joke
  27 jul 2019

  Hele goede reis toegewenst, en genieten maar van alles om je heen!

  Pleun
  31 jul 2019

  We reizen met jullie me.
  Pleun en Marjolyn.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.