Mooiste meren in West-Canada

geschreven door Pim op

Het loopt in Canada over van de meren. We moeten daarom kiezen welke we wel en niet bekijken. Achteraf blikken we terug met onze selectie van de mooiste meren in West-Canada. Van mooi naar heel mooi zetten we enkele van de vele meren tussen Vancouver en Calgary op een rij.

Lake Louise

Lake Louise heeft flinke naamsbekendheid. Zelfs het nabijgelegen Moraine Lake wordt soms ten onrechte Lake Louise genoemd. Het is dan ook flink druk, met toeristen uit alle windstreken. Het meer is mooi, maar krijgt ons niet helemaal te pakken. We kijken een tijdje naar de selfie-scenes en besluiten dan door te gaan naar het volgende meer.

Maligne Lake

Maligne Lake ligt aan het einde van een lange zijweg in Jasper National Park. Deze weg rijden we vroeg op een morgen af om de kans op wildlife te vergroten. Zo komen we ook voor de menigte aan op de riante parkeerplaats vlakbij het meer. Het meer zelf strekt zich rimpelloos voor ons uit als wij ontbijten aan de oevers.

Kanotrip in Canada

Murtle Lake

Murtle Lake laat zich in onze beleving moeilijk overtreffen als één van de mooiste meren in West-Canada. Hier beleven we onze mooie kanotrip in Canada. Dit grootste kanomeer van Noord-Amerika is afgelegen en vraagt wat voorbereiding. Daarin schuilt ook de charme van deze plek. Het is het opperste natuurschoon voor wie het ziet zitten om de uitdaging aan te gaan.

Bow Lake

Bow Lake verrast ons op een dag waarop het natuurschoon niet meer te overtreffen leek. Aan het eind van de rit door de Canadese Rocky Mountains, over de Icefields Parkway, stoppen we zonder veel verwachtingen nog eens bij een meer. Dit blijkt het helderblauwe en mooi gelegen Bow Lake te zijn. Een heerlijke plek voor een lunchstop.

Moraine Lake

Moraine Lake lokte ons al jaren op de talloze foto’s die met recht de hele wereld over gaan. We krijgen dan ook niet genoeg als we in eerste instantie het meer onder bewolking aantreffen, al is het ook dan al heel mooi. De onwerkelijke kleuren branden pas echt op ons netvlies als op een andere dag de zon op het felblauwe water valt. Tussen de donkergroen begroeide hellingen ligt het diepblauwe meer waar we niet op uitgekeken raken. Dit is beslist het mooiste meer in West-Canada!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.