Na Nieuw Zeeland

geschreven door Pim op

Omdat we om Nieuw Zeeland in te komen een uitvliegticket moeten kunnen laten zien, moeten we al even daarvoor besluiten wat we willen doen na Nieuw Zeeland. Welke landen staan nog op ons lijstje, passen binnen het budget, mogen we niet missen of kunnen we bezoeken nu we toch aan deze kant van de wereld zijn? Of gaan we gewoon maar weer eens op huis aan?

In de laatste week in Thailand nemen we ons voor de knoop door te hakken en die week varieert het plan met de dag. De ene dag gaan we naar Mongolië, dan nemen we de Trans-Mongolië Express of trekken we Siberië in. De volgende dag gaan we toch voor Australië, of Fiji. Dan gaan we voor Indonesië en tot slot komen ook Sri Lanka en India voorbij. Misschien is het makkelijker om gewoon een ticket naar Amsterdam te boeken! Maar dan wel via Nepal, kunnen we nog even leuke spullen kopen die ze daar zo goedkoop aanbieden.

De wereld is klein en tegelijkertijd heel groot. Met het vliegtuig kom je gemakkelijk op elke plek op aarde, maar er is te veel te zien en te doen om in een mensenleven te passen. De prijzen voor de vliegtickets houden ons nog even met beide benen op de grond; zelfs een ticket naar het relatief dichtbijgelegen Bali blijkt nog best duur. In één keer naar Amsterdam blijkt dan juist weer relatief goedkoop.

Jiska gaat er eens goed voor zitten en zet een hoop prijzen op een rij. Vliegtickets naar Sri Lanka blijken niet tot de duurste opties te behoren en Sri Lanka brengt ons dichterbij India, een land waar we eerder niet voor kozen omdat het nou niet de makkelijkste reisbestemming is van Azië. We weten dat we een visum nodig hebben en dat het land immens groot en druk is, maar we deinzen vooral terug voor de onhygiënische situaties waar het land bekend om staat.

reizen door Nieuw Zeeland

We zijn niet op vakantie, is uiteindelijk het argument waarmee we de knoop doorhakken. Naar Indonesië kunnen we nog eens voor een wat kortere tijd terug en ook naar Australië is dat wellicht wijzer. Mongolië en Rusland zijn dan nog steeds reisbestemmingen die tot onze verbeelding spreken, maar blijken niet heel toegankelijk zonder een visum vanuit Nederland. Bovendien vinden we de tickets naar Sri Lanka betaalbaar! We reizen nog even door in Azië! Eerst naar Sri Lanka en dan misschien naar India!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Anouk
    2 apr 2014

    Hey wat gaaf zeg!
    Wij hebben als huwelijksreis tickets naar Sri Lanka geboekt.. Dus goed alle tips onthouden!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.