Naar de markt in Azië

geschreven door Pim op

Markten zijn altijd een verrassing. Het verveelt daarom nooit om een markt te bezoeken. Zeker niet in Azië, waar de markten groter, gekker of gewoon viezer zijn. We kijken onze ogen uit. We gaan graag naar de markt in Azië, want op de markt maak je nog eens wat mee!

De Dong Xuan markt in Hanoi is beslist niet toeristisch. Je gaat hier weinig vinden dat je wilt kopen. Precies de reden waarom we er graag even rondneuzen. Al snel hebben we door dat we hier niet alles gaan zien. Het marktgebouw is drie verdiepingen hoog. Een verdieping staat helemaal vol met rollen stof. De voorraden zijn gigantisch. Net buiten het marktgebouw wordt verse vis verkocht. Dat nemen ze hier nogal letterlijk. De halve vissen happen nog naar adem. Een bizar gezicht.

In Pai is de markt beslist meer op toeristen gericht. Leuke kleding en snuisterijen liggen uitgestald op kraampjes in de hoofdstraat. De markt wordt ‘s avonds gehouden en het is een gezellig geheel. We lopen een keer op en neer met onze vrienden, die op bezoek zijn in Thailand. Iets kopen blijft onhandig, alles moet immers mee in de backpack. Ronald en Melissa kopen een snack. Eet smakelijk!

In de buurt van Kuching, op Maleisisch Borneo, zien we weer heel andere dingen op de markt. We bezoeken een kleine dorpsmarkt op weg naar het longhouse. Hier vinden we vooral kruiden, fruit en groente. De volgende groente zien we nooit meer ergens anders: varens – een populaire groente in Maleisië, en inderdaad super lekker!

Varens op de markt in de buurt van Kuching

Als inmiddels ervaren marktbezoekers, zien we veel markten in Sri Lanka. Elke stad heeft wel een markt en ze zijn bijzonder de moeite waard. Met name omdat de markten hier barsten van kleur en levendigheid. Het is een genot om tussen de mensen door te struinen en simpelweg alles op ons in te laten werken. Het levert ook kleurige plaatjes op.

De vismarkt in Negombo, ook in Sri Lanka, is tegelijkertijd een fabriek. Hier wordt bijzonder veel vis verwerkt en direct verkocht. Op het strand wordt de vis aan wal gesleept en gelijk schoongemaakt. Verderop het strand liggen lange rijen vis te drogen in de zon. Dagelijks, met uitzondering van de zondag, wordt hier veel vis verkocht.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.