Naar de Marokkaanse markt in Ifrane

Marokkaanse markt in Ifrane

geschreven door Pim op

Een tussenstop in Ifrane kan een erg leuke dag op een reis in Marokko betekenen. We gaan naar de Marokkaanse markt in Ifrane, zien kort de drukte in het centrum en bekijken de omgeving. We komen zo tot de conclusie dat hier meer te beleven is dan je misschien zou verwachten.

De stad is populair bij Marokkanen die in het weekend een reis in Marokko met de familie maken. Ze picknicken met groepen in de parken; de barbecue’s gaan aan. In het centrum vinden we een plaats die niet helemaal op zijn plek lijkt in Marokko. Het is er druk met tourbussen. Er is entertainment voor kinderen, met een Disneyland thema; Mickey en Minny zijn onder andere van de partij, en een minion kan ook niet ontbreken. In de winter is hier kans op sneeuw en in de omgeving worden er sledes en ski’s verhuurd. Het wordt duidelijk waarom Ifrane de bijnaam “Klein Zwitserland” draagt.

De gewone kant van het leven in Marokko vinden we op de Marokkaanse markt in Ifrane. Dit vinden we een èchte aanrader voor een reis in Marokko. De markt staat op de kaart als Centre Commerciële en heet in de volksmond Souk Hebdomadaire. Het is een uitgebreide verzameling van kraampjes die op het eerste gezicht wat weg heeft van een Franse brocante. Voor een parkeerplek kan het even zoeken zijn, want ook de markt is populair. Een man in een hesje wijst ons een plekje.

Naast kraampjes met praktische spullen, zijn er veel kraampjes met kleding. Dat komt goed uit, want de tassen uit Nederland zijn niet meegekomen met het vliegtuig. Daarna kunnen we door naar de kraampjes met eten. Daar kunnen we de smaak van Marokko proberen. Er zijn lekkere nootjes, dadels, heerlijk fruit en er is ook kraampje waar we een heerlijke lunch met Marokkaanse thee laten maken. En dat alles voor bijzonder weinig geld!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Ada
    18 mrt 2018

    Leuk!!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.