Naar de Sahara vanuit Fes

Naar de Sahara vanuit Fes

geschreven door Pim op

Naar de Sahara vanuit Fes kan makkelijk worden gepland. Met een huurauto vanaf het vliegveld van Fes naar Merzouga in de Sahara kan in één dag gereden worden. We slapen twee nachten aan de rand van de woestijn en besteden een hele dag in het zand. We wandelen, rijden op kamelen en genieten van de zon.

Naar de Sahara vanuit Fes

De rit naar de Sahara vanuit Fes duurt minimaal 7 uur. Onderweg zijn leuke plaatsen aan te doen voor een mooie roadtrip door Marokko, zoals bijvoorbeeld Sefrou, Ifrane, Azrou en Midelt. Merzouga is het einde van de weg. Mooie auberges liggen hier aan de rand van de zandwoestijn. We kamperen voor iets minder dan 7 euro voor twee personen bij Auberge Africa, waar ook kamers te huur zijn (iets minder dan 16 euro per kamer). Er is een goede keuken voor lekker avondeten en ontbijt. De vriendelijke eigenaar kan ook alle activiteiten voor je organiseren.

Erg Chebbi in de Sahara

Je kan vanaf Auberge Africa wandelen naar de hoogste zandduin in Erg Chebbi. Een rondwandeling van ongeveer 2 uur. Een flinke klim door het zand. Vanaf de duinen krijg je mooie uitzichten over het oranje zand. Helemaal naar boven lopen kan wel zwaar zijn. Neem voldoende water mee en houdt in de gaten hoe je weer terug kan lopen. Al dat zand kan best desoriënterend werken.

Kamelentocht in de Sahara

Een leuke activiteit voor een reis in Marokko is een tocht met kamelen in de woestijn (eigenlijk dromedarissen). Wij regelen onze tocht bij onze accommodatie. Tochten met kamelen in de woestijn bij Erg Chebbi vertrekken voor de zonsopgang of zonsondergang. Dit is dan een tocht van ongeveer 2 uur en kost iets minder dan 15 euro per persoon. Halverwege de dag vertrekken kan ook, voor een nachtje slapen in de woestijn, na een rit met kamelen door de woestijn van ongeveer 2 uur. Allemaal erg leuk voor wie nog nooit in de woestijn is geweest of misschien zelfs nooit een kameel heeft gezien.

Zo ga je naar de Sahara vanuit Fes bij Erg Chebbi bij Merzouga. Een ander bekend gebied in de Sahara is Erg Chegaga bij Mhamid, dat beter bereikbaar is vanuit Marrakech via Ouarzazate. Ook daar kan je leuk kameelrijden in Marokko en slapen in de Sahara.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.