Naar het einde van de wereld

geschreven door Jiska op

De wind waait knetterhard om onze oren, we kunnen elkaar maar moeilijk verstaan en moeten stevig met onze beide benen op de grond staan. Voor ons ligt de enorme Zuidelijke Oceaan met 4803 km verderop Antarctica. We zijn op het zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland ‘Slope Point’ en voelen ons op een plek aan het einde van de wereld.In het programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’ bezoekt Floortje Dessing mensen die ‘aan het einde van de wereld’ wonen. Ze komt op de meest afgelegen plekken, waar mensen met hun gezin of alleen een zelfvoorzienend leven leiden. Soms moet ze dagen reizen om op dat bijzondere plekje te komen in de hoop dat ze wordt ontvangen, want telefonie of internet is ook niet overal gegarandeerd.

Terwijl wij afgelopen weekend een aflevering keken van dit inspirerende programma, kreeg ik ineens een flash back naar ons ‘aan het einde van de wereld’ moment. We besluiten in Nieuw Zeeland  om het zuidelijkste puntje van het prachtige Zuidereiland te bezoeken. Een wandeling van ongeveer 6 km brengt ons bij Slope Point. Nadat we de laatste heuvel over zijn gelopen, is de wind echt enorm. De bomen die langs de kant van de weg staan, staan gewoon standaard scheef, omdat het op deze plek altijd waait. De vogels moeten hun best doen om vooruit te komen of toch maar besluiten de andere kant op te vliegen.

Het laatste stukje van de wandeling lopen we over privé land. De boer die hier woont heeft wel een enorm uitzicht als hij zijn huis uit stapt. Daarna hebben we alleen nog maar uitzicht over de enorm grote Zuidelijke Oceaan en voelen we ons op een plek aan het einde van de wereld. Dit is het moment waarop Antarctica dichterbij is dan de evenaar. Wat zou het gaaf zijn om de 4803 km af te leggen om een bezoek te brengen aan de Zuidpool, maar we blijven reëel en weten dat we juist de 5140 km naar de evenaar zullen gaan afleggen binnen een paar weken. Wie weet komt onze droom over Antarctica ooit nog eens uit.

Het bijzondere aan deze plek vind ik de enorme klif waarop we staan met het uitzicht van de immens grote zee die voor ons ligt. De wind die om onze oren giert en het gevoel van ‘het einde van de wereld’. Ben jij wel eens op een plek geweest waar het voelde alsof je aan het einde van de wereld was?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.