Naar IJsland

geschreven door Jiska op

Yes, we hebben geboekt! Aankomende zomer gaan we 5 weken naar IJsland. Als we er aan denken, voelen we ons helemaal happy! En nog gelukkiger word ik van het idee dat we naar IJsland gaan met onze eigen camper!

Pim schreef al eens eerder over plannen die we hadden om naar IJsland te gaan. Maar deze plannen worden nu bijna elke week iets concreter. En dat is echt ontzettend gaaf. We zullen in totaal zo’n vijf weken onderweg zijn en dat allemaal gaan we dus doen met onze eigen camper. Iets waar ik echt ontzettend naar kan uitkijken.

We zullen onze reis naar IJsland beginnen met een autorit van ongeveer 850 kilometer van Den Haag naar Hirtshals in Denemarken. Hier moeten we ruim de tijd voor nemen, omdat onze camper maximaal 90 km/u kan rijden. Voor ons geen probleem; een relaxed begin van onze vakantie. In Hirtshals zullen we op de boot stappen om ongeveer 30 uur later aan te komen op de Faeröer Eilanden. We hebben onze boottocht zo geboekt dat we 3 nachten kunnen verblijven op de Faeröer Eilanden. Een mooie gelegenheid om een deel van deze eilandengroep te bezoeken. Na drie nachten zal de boot ons weer oppikken om verder te varen naar oost IJsland.

Na deze eerste week zullen we samen met twee familieleden IJsland gaan ontdekken. In IJsland mag je, behalve in de nationale parken, wild kamperen dus dat is ideaal voor ons. In deze drie weken zullen we zeker een aantal highlights van IJsland gaan bekijken. Hoog op mijn lijstje staat het Pingvellir National Park waar een scheur in de aardkorst te zien is, omdat hier de Euraziatische en Amerikaanse plaat van elkaar afschuiven. Ook wil ik graag de geisers Geysir en Strokkur bezoeken.
In een aflevering van 3opReis in IJsland waren er prachtige beelden van de zwarte stranden die rondom Vik liggen. Dit zal ook zeker een tussenstop worden. En jawel, de walvissen zullen hopelijk deze vakantie ook niet ontbreken. In Húsavík heb je een grote kans om verschillende walvissen te zien. Iets wat me blijft trekken, ook al hebben we al twee keer eerder walvissen gezien.

We zullen in IJsland ook op zoek gaan naar minder toeristische plekken. Zo hebben we het plan om naar Hornstrandir te gaan. Dit schiereiland ligt in het noordwesten van IJsland en is alleen bereikbaar per boot. We hebben het plan om hier met twee tenten rond te trekken (hier mag je wel wild kamperen) en te genieten van de natuur en een minder toeristisch stuk van IJsland. Deze tocht vraagt wel enige voorbereiding, omdat er weinig gemarkeerde wandelpaden zijn en er geen winkels zijn om eten te kopen. We zullen dus met goed gevulde rugzakken en een GPS dit deel van IJsland gaan ontdekken.

Heb jij nog tips voor IJsland? Laat het ons weten!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.