Naar Lapland in de winter

We droomden er vaak van, genoten van foto’s op internet en wisten zeker dat we er een keer heen wilden. Nu gaat het dan ook gebeuren! We gaan naar Lapland in de winter.

Waarom willen we zo graag naar Lapland in de winter?
Het lijkt ons echt ontzettend gaaf om naar Lapland te gaan in de winter, omdat het dan overal wit en koud is. Het lijkt ons ontzettend gaaf om een weekje in deze witte wereld te leven. We willen graag naar Lapland in de winter om een tocht met de husky honden te maken. We hebben regelmatig foto’s en video’s gezien waarop mensen op een soort slee staan en zichzelf in evenwicht proberen te houden, terwijl ze in volle vaart door de witte wereld gaan.
Een andere reden waarom we graag naar Lapland gaan in de winter is het magische Noorderlicht. In Lapland heb je een grote kans om dit bijzondere natuurfenomeen te kunnen bewonderen in de winter.

Wat is ons plan voor aankomende winter?
Op eerste kerstdag vliegen we in de ochtend naar Helsinki waar we diezelfde avond een nachttrein zullen nemen naar Kolari. Een treinrit van 14 uur. We hebben een slaapcoupe, dus dat is fijn. Als we eenmaal zijn aangekomen in Kolari, zullen we op zoek gaan naar een bus die ons naar Muonio zal brengen. In Muonio hebben we een appartementje gehuurd, waar we een weekje zullen verblijven. We hebben gekozen voor een eigen appartement waarin we zelf kunnen koken. Aangezien het een groot deel van de dag donker is en heel de dag koud, is het fijn om een plekje voor jezelf te hebben. Het fijne van zelf koken is dat we op die manier niet uit eten hoeven en de kosten dus wat kunnen beperken. Naar Lapland in de winter is namelijk best prijzig.
Na een weekje nemen we weer de nachttrein terug naar Helsinki. We hebben dan nog 1 dag over om de stad te bekijken om daarna weer terug te vliegen naar Nederland.

Ben jij weleens naar Lapland geweest in de winter? En heb je nog leuke tips? Laat het ons weten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.