Natuurkampeerterreinen in Nederland

geschreven door Jiska op

Als we beiden thuiskomen van ons werk op vrijdagavond pakken we samen de laatste spullen in en laden de camper vol. We rijden weg en zetten na 20 minuten onze camper op het grasveld van camping De Grutto in Schipluiden en warmen ons op bij het kampvuur. Een van de natuurkampeerterreinen in Nederland.

We zijn sinds kort lid van ‘Het Groene Boekje’. Voor 14,95 kun je lid worden om zo bij alle natuurkampeerterreinen in Nederland te kunnen kamperen. Deze campings liggen midden in de natuur verspreid door heel Nederland. De dichtstbijzijnde voor ons is dus camping ‘De Grutto’ in Schipluiden en we zijn hier al meerdere keren geweest. De camping ligt midden in de weilanden en er staan verschillende fruitbomen op de camping waar je vrij mag plukken. Ook kun je op deze camping een heerlijk kampvuur maken waar je lekker op kunt koken of waar je je lekker bij kunt opwarmen.

Deze week verkennen we nog meer natuurkampeerterreinen in Nederland. We ontdekken dat iedere camping weer anders is, maar dat we overal kunnen genieten van de natuur. Op deze meeste campings mag je een kampvuur maken (soms voor een klein bedrag).
Zo staan we in ons eentje op het erf van een boer in Kesteren met geiten om ons heen. Ook kunnen we op deze camping zelfgemaakte producten kopen, zoals peren/appelsap, jam, honing en walnoten. De boerderij is gebouwd in 1832 en brengt ons even terug in de tijd. Een mooi verhoogd erf met aan de ene zijde een schuur en sanitaire voorzieningen en aan de andere kant een klein huisje met een rieten dak.

In Werkendam staan we op camping ‘De Knotwilg’. Deze camping ligt op een unieke locatie, omdat je vanaf je kampeerplek uitzicht hebt over De Biesbosch. Als we ’s ochtends wakker worden zijn we omringd door de mist. Zodra de zon door de wolken komt, kunnen we genieten van de vele vogels die op het water zwemmen. Zodra de zeearend zich laat zien op het water, weten de vogels niet hoe snel ze weg moeten vliegen.

Camping ‘De Oude Boomgaard’ in Snelrewaard doet haar naam eer aan. We parkeren onze camper op een prachtig veldje met fruitbomen. Als we de camper uitstappen struikelen we bijna over de peren in het hoge gras.
We staan ook dit keer op het erf van een boer met een mooie boerderij. De tuin is mooi aangekleed met ‘boeren voorwerpen’ en de kat komt ons al begroeten als we net op onze stoelen buiten zitten.

We genieten enorm van de mooie natuurkampeerterreinen in Nederland en ontdekken zo veel nieuwe plekken. Het fijne van onze camper is dan ook wel dat we heel makkelijk van plek naar plek kunnen gaan. Heerlijk is dat!

Ben jij weleens op een van de natuurkampeerterreinen in Nederland geweest?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.