Nieuwe wendingen voor eindeloos reizen

geschreven door Pim op

Boshuisje in Drenthe

De coronatijd bracht ons in 2020 vanuit Marokko zonder veel omwegen in een bungalow in Drenthe. Aanvankelijk was dat tijdelijk, maar uiteindelijk kochten we het huisje, aan de rand van het bos. Dat knapten we vervolgens op. In die periode ging dat gecombineerd met een vaste baan voor Jiska, wat leidde tot vele heen-en-weer ritten om telkens tijdig op de goede plek te zijn. Coronatijd met perioden van gesloten scholen gaven wel zicht op de voordelen van ‘thuis’ werken. Daarbij rekten we de definitie van ‘thuis’ gelijk al zoveel mogelijk op. We maakten het boshuisje klaar voor verhuur en genoten in de tussentijd van het bos en de vele vogeltjes rond het huisje. Inmiddels hebben we al zicht op een tweede succesvol seizoen. Interesse? Dan kan je meer lezen op boshuisjeindrenthe.nl.

Work from anywhere

Inmiddels werkt Jiska in het afstandsonderwijs bij de Wereldschool. Ze geeft les via internet aan individuele leerlingen elders op de wereld. Met mijn baan als webdeveloper hebben we nu allebei werk dat kan worden uitgevoerd op elke plek waar internet is. Met satelliet internet van Starlink in aanvulling op mobiel internet via telefoons is dat praktisch elke plek. Met een hippe term is het ‘work from anywhere’. Afgelopen zomer werkten we zo vanuit Slovenië en Kroatië in de camper. We blijven op hier schrijven over de plekken waar kunnen komen dankzij deze combinatie van reizen en werken.

Heel veel buiten

In 2017 verkochten we nog onze camper omdat we het ‘teveel zitten en kilometers vreten vonden’. Met deze camper – en vooral andere gewoontes – hebben we onze draai beter gevonden. We genieten er weer onwijs van dat we direct na het wakker worden buiten staan. En we rijden minder lange einden. Liever zoeken we elke dag even een nabijgelegen wandelpad of fietspad op. Als het even kan laten we de opvouwbare kano ook graag te water. Zo lees je op ons blog steeds meer over mooie wandelingen, fietstochten en kanotochten. We maakten een lange kanotocht over de Loire, maar ook binnen de eigen landsgrenzen peddelden we een heel aantal routes af.

Kanoroutes in Nederland

We beschreven op deze site een aantal kanoroutes. Daaronder de elk jaar weer populaire meerdaagse kanotocht door De Biesbosch, maar ook tochten over beken en plassen, zoals de Hunze, de Nieuwkoopse plassen, de Westerwoldsche Aa en de Kagerplassen. Teveel om op te noemen al eigenlijk en zelfs iets teveel voor op deze site. Daarom maakten we openkanoroutes.nl, een website waar we de routes beter beschrijven en met een detailkaart van de Nederlandse wateren inzichtelijk maken.

Overwinteren

Met corona en de verbouwperiode achter de rug, konden we tussen onderhoud- en verhuurseizoenen weer op pad. In de voorgaande tijd werd het camperbusje bijna vaker als klus- en verhuisbusje gebruikt (al kwamen we tussendoor nog enkele keren in Frankrijk). We ruimden de camper op en pakten weer in voor een langere periode van reizen richting de zon in Zuid-Europa. Van januari tot april pakten we mooie reisbestemmingen en heerlijk zonnig weer mee. We gaven toen Spanje een kans, waar we eerder doorreden voor de zekerheid van het altijd zonnige Marokko.

Met de auto naar Marokko

Marokko werd tijdens corona een wat onzekere bestemming. Dat had ook te maken met de bootovertocht, die je afhankelijk maakt van een terugtocht. Daarbij kwamen grenssluitingen en ook problemen met het vliegverkeer. Die tijden zijn gelukkig alweer voorbij, maar we leerden wel hoe groot het vraagstuk rond reizen naar Marokko daadwerkelijk is. Onze site werd – met reisverhalen over de overtocht naar Marokko – een veel gevonden informatiebron. Om beter informatie te kunnen bieden voor Nederlandse Marokkanen en Nederlanders die reizen naar Marokko, maakten we autonaarmarokko.nl, een website waar je informatie vindt over reizen met de auto naar Marokko.

Spoorhuisje in Frankrijk

Ondertussen broedden we verder op een ander plan, dat kort na de versoepelingen van coronamaatregelen, begin 2022, begon te spelen. We liepen toen langs een spoorhuisje in Frankrijk, dat te koop bleek. Het zou nog bijna een jaar duren voor het eerste contact dat we legden, uitmondde in de aankoop. Die vond begin dit jaar plaats en daarmee kwam een gekoesterde droom uit. De camper kunnen we al in de tuin kwijt, maar er is nog veel werk te doen om het huis bewoonbaar te maken. Er is bijvoorbeeld geen stroom, of water. Verder gaan we er hier niet te uitgebreid op in, maar je kan wel meelezen op maisongb.fr.

Kortom, eindeloos reizen, dat blijven we – als het kan – doen. Misschien vaker naar één van de ‘vaste’ plekken die in dit verhaal naar voren komen, maar we koesteren ook de behoefte om ook nieuwe bestemmingen te blijven ontdekken. We nemen je graag mee!

Je blijft het beste op de hoogte door je hieronder in te schrijven op de nieuwsbrief. Daarin wordt je, hoogstens 1x per week, op de hoogte gebracht van nieuwe blogs.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.