Nog een hoogtepunt!

geschreven door Jiska op

Ik had al lang de wens om eens in zo’n mandje te kunnen staan. En hoe gaaf is het dan dat deze wens uitkomt wanneer je op wereldreis bent. We hebben het gedaan!! Samen met Janneke hebben we een ballonvaart over Vang Vieng in Laos gedaan. Om kwart over zes in de ochtend staan we, met handschoenen en thermokleding, op een veldje en wordt onze luchtballon volgeblazen door twee ventilatoren. Wanneer het mandje recht overeind staat is het tijd om in te stappen.

Langzaam komen we los van de grond en zweven we ter hoogte van de boomtoppen. Als snel stijgen we vele meters en hebben we prachtig uitzicht over Vang Vieng en de omgeving. De lucht kleurt oranje, de mist hangt aan de grond en ik kijk om me heen naar het karstgebergte. Onder ons kronkelt de rivier Nam Song. Wanneer ik me omdraai zie ik de mooie oranje zon boven de bergen uitkomen. Wat gaaf!

Het wordt warmer en de handschoenen kunnen uit. Onder ons komt de stad tot leven; auto’s rijden over de weg en we zien een rijtje monniken lopen.

Wanneer de piloot de luchtballon boven het bos laat zakken, lijkt het wel alsof we in de documentaire BBC Planet Earth zitten. We gaan lager en lager en de toppen van de bomen komen steeds dichterbij. Op het juiste moment laat de piloot wat extra warmte in de ballon komen en zo stijgen we net op tijd weer op.

Na drie kwartier staan we vol verwondering weer op de grond en kan ik met een trots gevoel zeggen dat ik in een luchtballon ben geweest. Net zoals het bereiken van de Thorung La pas in Nepal en naast de Mount Everest slapen, zal ik deze ervaring nooit meer vergeten!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Bram
  2 jan 2014

  Wat mooi geschreven Jis, alsof ik zelf ook in dat mandje zat 🙂 Geniet!!

  Nienke
  3 jan 2014

  Mooi, ook die foto van jullie samen, happy stel!

  Inge
  9 jan 2014

  supergaaf!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.