One dress for all

geschreven door Jiska op

Een site die nog maar net de lucht in is en die me gelijk te pakken heeft. Vandaag uitgelicht op onze site: One dress for all.

Imke werkte een jaar lang in Sri Lanka bij Turtle Watch in Rekawa. Tijdens dit jaar in een waanzinnig land, heeft ze met verschillende omstandigheden kennis gemaakt. Zo ook met de werkomstandigheden van de vrouwen. Na het zien van deze omstandigheden besloot ze de vrouwen te gaan steunen. Dit doet zij met behulp van het project One dress for all.

One dress for all probeert samen met 100 Sri Lankaanse vrouwen de werkomstandigheden en het inkomen van deze vrouwen te verbeteren door zelfgemaakte jurken en tassen in Nederland te verkopen. De vrouwen in Sri Lanka krijgen hierdoor een eerlijk salaris en kunnen onder betere omstandigheden werken. Als jij één jurk koopt, kan een vrouw in Sri Lanka 100 extra dagen voor haar gezin zorgen. Het is heel simpel om een jurk te kopen, omdat de jurken voor ieder lichaam, iedere vrouw en iedere gelegenheid te dragen is. Je kunt je outfit helemaal afkleden door ook een zelfgemaakte tas te kopen.

Het leuke van de jurken is dat de stof uit Sri Lanka zelf komt. Ze zijn met zorg uitgezocht in duurzame groothandels in Colombo. De hoofdstad van Sri Lanka. De stoffen bevatten dan ook erg mooie kleuren en leuke patronen. Super leuk om te dragen tijdens een feestje of andere gelegenheid. One dress for all is op verschillende manieren te volgen op internet. Zo is er natuurlijk de site waar vandaan je de producten kan kopen, blijf je op de hoogte via de facebookpagina en kun je inspiratie op doen op een bord op pinterest.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.