Ons hart ophalen in Scandinavië

We besluiten om nog eens goed gebruik te maken van onze camper en noordwaarts te trekken, om weer lekker voor langere tijd in de natuur te kunnen zijn. We zetten onze zinnen op Scandinavië en komen er al snel achter dat we ons hart kunnen ophalen in Scandinavië.

Leven in de natuur is onderdeel van de cultuur in Scandinavië. Wij houden van wildkamperen en de Scandinaviërs ook. Het natuurleven zit hier zo ingebakken, dat gebruik van publiek en zelfs privaat land voor iedereen is toegestaan. Zolang je niemand lastig valt en je niets kapot maakt, ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Dat is heerlijk.

Van meer bewoonde gebieden in het zuiden van Zweden tot aan de rand van de wildernis in het noorden in Lapland, vinden we altijd wel een plekje om te overnachten. Wanneer we willen maken we een vuur, om warm bij te blijven, muggen mee af te schrikken, of op te koken.

Zo ongehinderd door mensen in de natuur kunnen leven, stelt ons in staat om er dichtbij te komen. We delen de talloze meertjes en beekjes met vissen, die we er natuurlijk proberen uit te vissen, we zien elanden drinken en we wassen ons lekker in de beek als dat weer nodig is. Kortom, we we gaan helemaal op in een vrij basic bestaan. Dat we soms lekgeprikt worden door de muggen en het ook wel eens erg koud kan worden is even wennen, maar dat nemen we graag op de koop toe.

In 5 weken kunnen we altijd wildkamperen in Scandinavië, lekker koken op een kampvuur, maken we een mooie kanotrip en spotten we allerlei wildlife. Ja, we halen ons hart op in Scandinavië!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Robin
  27 aug 2017

  Vet!

  Lucelle
  28 aug 2017

  Gaaf hoor. Globetrotters. Wij zitten nu in Namibie en genieten volop. Wat een prachtig land. We gaan morgen een ballonvaart maken boven Sossusvlei. Hoo jullie snel een keer te zien bij Pip en Floor

   Pim
   29 aug 2017

   Tof! We zijn benieuwd hoe de ballonvaart is. Heel veel plezier!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.