Op deze plekken spot je de Big Five in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika reizen staan vaak in het teken van het spotten van de Big Five. Het avontuur begint meestal in het wereldberoemde Kruger National Park, een plek waar je gegarandeerd wordt getrakteerd op indrukwekkende ontmoetingen met leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. Het park is immens en biedt diverse habitats, waardoor het een van de beste locaties is om deze iconische dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. De begeleide safaritochten bij zonsopgang of zonsondergang zijn bijzonder populair omdat je dan de dieren actief kunt zien jagen of aan het begin van hun dag. Verblijven in een van de lodges binnen het park maakt de ervaring nog intenser, want niets gaat boven het geluid van de wilde dieren.

Pilanesberg National Park

Net buiten de drukte van Johannesburg vind je Pilanesberg National Park, gelegen in een vulkanische krater die miljoenen jaren geleden is gevormd. Het park is iets kleiner dan Kruger maar biedt unieke mogelijkheden om de Big Five te spotten, vaak op korte afstand. Pilanesberg staat bekend om zijn landschappelijke schoonheid en de Malariavrije status, wat het een uitstekende keuze maakt voor gezinnen of diegenen die een kortere trip willen maken. De combinatie van savannes, bosrijke gebieden en waterbronnen zorgt ervoor dat je hier een diversiteit aan wildlife kunt observeren. Ballonvaarten bij zonsopgang bieden een adembenemend uitzicht over het park en een unieke kans om het wild van bovenaf te zien.

Individuele rondreizen door Hluhluwe-Umfolozi

Tijdens individuele rondreizen mag een bezoek aan Hluhluwe-Umfolozi Park niet ontbreken. Het park is de thuisbasis van de grootste populatie witte neushoorns ter wereld en biedt daarnaast uitstekende kansen om de rest van de Big Five te spotten. Het heuvelachtige landschap, de rijke geschiedenis en de inzet voor conservatie maken dit park uniek. Het is minder bekend dan Kruger, wat betekent dat je hier vaak in alle rust de dieren kunt observeren. Safari’s in de vroege ochtend of late namiddag zijn het meest succesvol, en de ervaren gidsen weten precies waar ze moeten zijn voor de beste wildlife sightings.

Addo Elephant National Park

Voor een iets ander avontuur is het Addo Elephant National Park een must-visit. Gelegen in de Oost-Kaap, is dit park opgezet om de laatste overgebleven olifanten in het gebied te beschermen en herbergt het nu meer dan 600 van deze majestueuze dieren. Naast olifanten kun je hier ook de kans krijgen om leeuwen, buffels en zwarte neushoorns te zien. Addo biedt een verscheidenheid aan activiteiten, van traditionele safari’s tot nachtelijke drives en zelfs paardensafari’s die je dicht bij de natuur brengen.

Afsluiting met een bezoek aan Madikwe

Daarnaast is er Madikwe Game Reserve, gelegen aan de grens met Botswana. Het reservaat staat bekend om zijn succesvolle wildherintroductieprogramma’s en biedt een exclusieve safari-ervaring. Madikwe is malariavrij en huisvest een indrukwekkende diversiteit aan dieren, inclusief de Big Five. Het landschap varieert van open graslanden tot dichte bossen, wat elke safari onvoorspelbaar en spannend maakt. Overnachten in een van de luxe lodges van Madikwe zorgt voor een onvergetelijk einde van je zoektocht naar de Big Five in Zuid-Afrika. De afgelegen ligging betekent minder bezoekers en meer intieme ontmoetingen met de wilde dieren.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.