Op een boot slapen in Amsterdam

Slapen in Amsterdam op een boot

We slapen in Amsterdam op een slaapboot, in een leuke wijk op loopafstand van het Centraal Station van Amsterdam. We overnachten op de Coaster Mado, een slaapboot in Amsterdam die onlangs werd geopend voor toeristen. Met deze unieke overnachting in Amsterdam ontdekken we onze hoofdstad weer eens op een andere manier.

De Mado is vanouds een coaster, een zeehandelsschip dat nu compleet is gerestyled. Het schip is daarbij deels ingericht als slaapgelegenheid. De slaapboot ligt aan de Levantkade, op het KNSM-eiland in Amsterdam Oost. Het eiland is een mooie plek om weer rust te pakken na een drukke dag in het toeristische centrum. Langs de kade liggen allerlei slaapboten en al zijn we een beetje bevooroordeeld: we zien er geen één die er zo strak uitziet als de Mado.

Uniek slapen in Amsterdam

Ook van binnen is veel werk gestoken in de afwerking van de slaapboot. We slapen in de Sailor Suite, die bestaat uit een slaap- en woonkamer met kitchenette en badkamer met WC, in de boeg van het slaapschip. Er is een eigen entree en op het dek een mooie plek op het terras. Dit is best uniek slapen in Amsterdam, zeker anders dan een hostel of zelfs hotel in het drukke centrum. Check meer foto’s van de accommodatie op booking.com.

Langs de kade van het eiland is het leuk wandelen. Nieuwsgierig kijken we naar andere slaapboten. Het is duidelijk dat op een boot slapen in Amsterdam populair is, want er liggen hier wel meer schepen waarop je kan overnachten in Amsterdam. De aankleding verschilt nogal en het is leuk om de variatie te zien. Van pittoreske slaapboten tot woonboten die, naar het lijkt, nog bewoond worden door schippers van weleer.

Als we aankomen bij de Mado schijnt het namiddagzonnetje door de patrijspoorten. ‘s Avonds vallen we in slaap bij een zachte deining, niet echt voelbaar, maar wel leuk zichtbaar aan de hangende lampen die nooit stil hangen. Dat is ook heerlijk wakker worden, met zicht op de mast van de kustvaarder, waarop een meeuw is neergestreken. Wat een fijne plek om te slapen in Amsterdam!

Slapen in Amsterdam op een boot

Ook slapen op de Mado?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Ada
  3 mrt 2019

  Prachtig!!
  Vorig jaar waren we nog in de kou aan het klussen en nu zo mooi!

   Pim
   5 mrt 2019

   Het is heel mooi geworden Ada! Mooi werk! Nu om van te genieten 🙂

  A. ten Bruggencate
  29 jun 2022

  ik wilde vannacht misschien overnachten op de Mado maar kan via booking.com er niet inkomen.kan ik ook direct bellen?

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.