Op reis met Arend en Schaaf

Eerste kerstdag, Luang Prabang, Laos. Het is een uur of vier, wanneer we in een tuk tuk richting de stad rijden. Bovenop de tuk tuk liggen onze fietsen; we dachten sportief te doen…. We rijden een voorstadje door. Aan de kant van de weg staan kraampjes met eten, er rijden tuk tuks, scooters schieten tussen het verkeer door en kinderen spelen op de ‘stoep’. Ik gluur langs de tuktuk-driver naar de straat en geniet van het uitzicht. Ik kijk Jis en Pim aan en zeg ‘Wow, dat is toch bijzonder; het straatleven hier!’ Waarop Jiska en Pim glimlachen. Sinds ik bij hen op bezoek ben, merken ze dat sommige dingen voor mij bijzonder zijn, terwijl ze voor hen ‘normaal’ geworden zijn. Natuurlijk kijken ze nog regelmatig hun ogen uit, maar dan moet het wel wat bijzonderder zijn, zoals die keer in Vietnam toen er een koe met de scooter vervoerd werd (Ja, daar zeg je ook wel iets:-))

We gaan graag op reis, lekker uit de dagelijkse sleur. Maar als je zoals Jiska en Pim langere tijd weg bent, kan er wel degelijk sleur ontstaan. Ontbijt regelen, lunchen, waar gaan we uit eten, wat wil je eten, waar gaan we slapen, hoe komen we op de volgende plek, waar gaan we heen, etc, etc. Wat ik zo leuk vind aan het meereizen met Jiska en Pim is dat ze hun eigen gebruiken hebben om die sleur te voorkomen.  Op een normale dag eten ze basic, niet te duur, niet te luxe. Behalve op de laatste avond in een stadje. Dan is het bonte avond en mag er lekker uitgebreid gegeten worden:-)

Ook bezoek wordt in de watten gelegd met een heus ‘leuk-dat-je-ons-komt-opzoeken-diner!’. Ze kopen alleen het hoognodige, geen nieuwe ketting, ook al is die zo super leuk. Maar Sinterklaas hebben ze gevierd door met zijn tweetjes lootjes te trekken en iets voor elkaar te kopen en wanneer ze een minder geslaagde maaltijd van de kaart gekozen hebben, mogen ze daarna iets lekkers snacken. Ik heb erg genoten van het reizen met Jiska en Pim, om ze zo in hun element te zien. Genieten van de kleine dingen, waardoor je des te meer geniet van de milkshake die je op de laatste avond in een stadje ‘mag’.

Jis en Pim, op het moment van schrijven zijn jullie 4 maanden weg, maar dat zullen er nog wel meer worden. Nog heel veel plezier op jullie reis. Liefs Janneke

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Ronald en Melissa
    8 jan 2014

    Wij kunnen ons hier alleen maar bij aansluiten :-). We hebben het fantastisch naar ons zin gehad met jullie alledrie!
    Liefs!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.