Op reis naar Costa Rica

geschreven door Jiska op

We gaan op reis naar Costa Rica. De zomerplannen zijn nu definitief veranderd. We wilden via Houston naar Nicaragua gaan en hadden al een ticket geboekt. Wel naar Costa Rica, omdat dit goedkoper was, maar we waren van plan door te reizen naar Nicaragua. Uiteindelijk komt dat ticket naar Costa Rica goed uit, want we ruilen Nicaragua in voor Costa Rica vanwege het negatieve reisadvies voor Nicaragua. Houston blijft nog wel op de planning staan, daar gaan we eerst vier dagen heen!

Acht jaar geleden ben ik ook op reis naar Costa Rica geweest. M’n eerste echte verre reis samen met een vriendin. En wat voor reis. Het was fantastisch. We genoten van de prachtige natuur en de bijzondere dieren. We reisden met openbaar vervoer en sliepen in hostels. Deze reis was de aanzet voor alle andere reizen die Pim en ik daarna hebben gemaakt. Daar heb ik echt ervaren dat ik wel meer wilde van dat reizende leven.

Op reis naar Costa Rica

Dit jaar gaan we het anders aan pakken. We huren drie weken een Toyota Hilux 4×4, via een Nederlander in Costa Rica, waar we het land mee gaan ontdekken. We hebben wel een idee waar we allemaal langs willen, maar echt een plan maken we niet. Sowieso lijkt het me gaaf om Pim Corcovado National Park te laten zien. Het was daar zo mooi. Het schiereiland Nicoya staat ook op ons lijstje. Hier ben ik nog niet geweest. Verder zullen we een bezoekje brengen aan het regenwoud Monteverde en de vulkaan Arenal. We willen ook wel ergens een keer lekker surfen. De rest zien we onderweg wel 🙂

Torteguero

De laatste week gaan we zonder auto. Het plan is dan om naar Torteguero te gaan. Dit nationale park is alleen per boot te bereiken dus de auto leveren we dan vast in. Scheelt ook weer wat geld. Het park is vooral bekend vanwege de bescherming die de schildpadden hier krijgen om hun eieren te leggen.
De boottochten die je hier door de jungle met een gids kan maken, zijn fantastisch! Je vaart ‘s ochtends vroeg over het water, je hoort de jungle wakker worden en de locals laten je deze prachtige dieren ook nog eens zien.

Kamperen in Costa Rica

Ook gaan we tijdens onze reis in Costa Rica kamperen. Acht jaar geleden sliepen we soms al in een tent die we dan huurden, maar dit keer nemen we onze eigen kampeerspullen mee en gaan eens ervaren hoe dat is, kamperen in Midden Amerika. Leuke kampeerspots zijn welkom!

Om ons een beetje voor te bereiden op de Spaanse taal volgen we allebei een cursus bij DuoLingo. Een handige app waar je een hoop basiswoorden kan leren! Maar of we echte gesprekken kunnen voeren? Ik moet het nog maar zien 🙂

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.