Op vakantie in China

geschreven door Pim op

De eerste drie weken op reis, pakken we het verkeerd aan, althans dat vinden we naderhand. In Chengdu zijn we moe, in Nepal zijn we uitgeput. Niet van het reizen, maar van de vakantie in China, want dat leren we zo: reizen is wat anders dan op vakantie zijn. Wel ontdekken we zo een reisplan voor ongeveer 3 weken vakantie in China waarin we veel zien.

In drie dagen Beijing zien we de Chinese muur, de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede, het Park of Temple Heaven, de Bell Tower en natuurlijk allerlei straatjes, restaurantjes, het bizarre metrosysteem en het treinstation om daarna weer door te gaan naar de volgende Chinese stad. We zijn net bijgekomen van de jetlag als we ‘s nachts 14,5 uur op een stoel zitten in de trein naar Xi’an.

We komen om 6 uur ‘s ochtends moe aan bij een hostel in Xi’an en gunnen onszelf een ochtend op bed in een iets duurder hostel, om de ongewone nacht een beetje in te halen. Omdat we ons het backpacken anders hadden voorgesteld, ruilen we de volgende ochtend de luxe weer in voor een wat eenvoudigere slaapplaats en doen iets rustiger aan.

Enkele dagen later hebben we Xi’an goed verkend. We hebben de toeristische attracties bezocht. Ook buiten de stad, waar het Terracotta Leger te vinden is. We fietsen een rondje over de stadsmuur en bekijken ‘s avonds de water en lichtshow bij de Big Goose Pagoda. Het goedkopere hostel blijkt een beetje te moeten worden verbouwd dus we slapen een nachtje in wat resten steenwol die op ons bed zijn beland.

In de trein naar Chengdu kunnen we wel een goed bed geregeld krijgen. Gelukkig, want de treinreis van Xi’an naar Chengdu duurt 17 uur! In Chengdu hebben we een verplichte pauze omdat we moeten wachten tot de intensieve zevendaagse tour door Tibet begint. Dat komt goed uit, want we zijn een beetje te enthousiast van start gegaan. We gaan op ons gemak op zoek naar de panda’s in China, bij de Bìfēngxiá Panda Base.

In drie weken kan je een hoop doen, maar zo werkt het niet als je maanden lang gaat reizen. De nieuwe indrukken volgen elkaar te snel op en het reizen zelf kost al best wat energie. We leren snel dat het afvinken van bezoekjes aan toeristische trekpleisters niet is waar reizen voor ons om draait. Wel zien we zo veel dat goed past onder de noemer ‘vakantie China’.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.