Op weg met Lizzie

geschreven door Jiska op

We staan vroeg op, want vandaag mogen we onze camper ophalen bij Escape Rentals. Ze gaan om 9.00 uur open, dus wij lopen om 8.30 vrolijk het hostel uit. Na 40 minuten zien we een mooi bespoten bus voor een garage staan. Daar moet het zijn!

We dachten vroeg te zijn, maar moeten even wachten totdat we aan de beurt zijn. Er zijn meer mensen die een camper huren. We bekijken wat folders en de kaart van het Zuider Eiland en bewonderen nog meer cool bespoten busjes. Als we aan de beurt zijn, krijgen we een korte rondeiding door onze camper en regelen nog wat papierwerk.

We kunnen gaan! Voordat we instappen geven we onze camper nog een naam voor de komende 6 weken: Lizzie! Ik zet Pim achter het stuur, want ik vind het toch een beetje spannend om links te rijden. Met een gekopieerde plattegrond wijs ik Pim de weg naar de Farmers Market. We moeten allebei goed opletten: veel eenrichtingswegen, links rijden, met je linkerhand schakelen en we komen er achter dat de ruitenwisserhendel op de plek zit waar in Nederlandse auto’s de richtingaanwijzerhendel zit.

Op de Farmers Market halen we onze groenten, fruit en eieren voor de eerste paar dagen. We rijden nog even langs de supermarkt voor pasta, rijst, tonijn etc. en gooien vervolgens de tank vol om de stad uit te rijden: op naar een lunchplek. En wat voor één. We parkeren Lizzie naast een rivier om een lekker eitje te bakken en genieten van onze eerste zelfgemaakte lunch!

Op naar de camping. We rijden over snelweg 1 langs mooie akkers met daarachter bergen en een blauwe lucht. Zodra we van de grote weg zijn, zet Pim Lizzie aan de kant. Nu is het mijn beurt om te rijden. We rijden de laatste 15 minuten over een heuvelachtige weg en komen aan bij Motunau Beach. Op zoek naar de camping rijden we langs een geparkeerde caravan en een toiletgebouw. Zou dit soms de camping zijn? We vragen het aan een voorbijganger en ja hoor, we mogen Lizzie hier neerzetten. Wauw, wat gaaf!

We genieten van een wandeling naar de onwijs blauwe zee en gaan vervolgens terug naar de rivier, waar Lizzie staat. We koken lekker pasta met tonijn en kruipen vervolgens lekker warm ons bedje in. Wat een heerlijke eerste dag in Lizzie!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Jolein
  21 feb 2014

  Dat klinkt als een waar paradijsje!

  Atie en rene
  21 feb 2014

  Ha Jiska en Pim,

  Dat ziet er goed uit! Jullie raken niet uitverteld al je terug bent. Heel veel plezier met de camper.

  Liefs, Rene en Atie

   23 feb 2014

   Bedankt Atie en Rene! En inderdaad, we maken zoveel leuke en gave dingen mee 🙂

  Ada
  24 feb 2014

  Wat een mooi land!! Mooie beschrijving Jiska,
  Let maar op met dat links rijden!
  XX, Ada

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.