Opvouwbare kano kopen

Een opvouwbare kano kopen; al jaren speelde het door ons hoofd, maar onlangs gingen we ervoor. Via internet kwamen we op het spoor van een goed merk en een Nederlandse aanbieder. Het zag er gelijk goed uit en we besloten om door te pakken. Een mooie toevoeging voor de nieuwe camper.

Een kano kopen in de zomer

Elk jaar worden met ingang van het zomerseizoen kano’s plotsklaps populair. Dat zorgt al snel voor een verminderde voorraad van opblaasbare kano’s. Zie je de zon en wil je het water op? Twijfel dan niet té lang met de aanschaf van je opblaasbare of opvouwbare kano. Voor een opvouwbare kano bevelen we aan om tijdig contact op te nemen met de vouwkanowinkel. Een opblaasbare kano is makkelijk direct online aan te schaffen.

Wat is een opvouwbare kano?

Een opvouwbare kano bestaat uit een stevig zeildoek met losse boordstangen en spanten. Het zeildoek en de lange boordstangen zijn opvouwbaar. Uitgevouwen en gemonteerd vormen ze een flinke kano. Let op: dat is dus wel iets anders dan een opblaasbare kano. Toch klinkt het misschien nog steeds niet heel overtuigend. Want kano’s moeten toch vooral stevige vaartuigen zijn, die in een ondiepe rivier wel tegen een stootje kunnen? Maar opvouwbaar en stevig hoeven elkaar dus niet uit te sluiten.

Er zijn een aantal variaties op de markt van het idee om grote kano’s wat kleiner te maken voor het vervoer. Als we ons uitsluitend beperken tot kano’s – geen kajaks – die opvouwbaar zijn – niet opblaasbaar – en in Nederland te koop zijn – niet bijvoorbeeld in de VS of nog op crowdfunding wachten – dan lijkt er weinig keus over te blijven. De Ally kano van Bergans komt dan boven drijven, met Frank van Zwol als dé Nederlandse reseller en ervaringsdeskundige.

We bellen en maken een afspraak met Frank om de kano op te komen halen. Daarbij hoort een uitgebreide uitleg. Samen met Frank zetten we dan de kano, nieuw uit de doos, voor het eerst in elkaar. Dat duurt wel even, omdat Frank geduldig de tijd neemt om alles te laten zien en ons het zelf te laten doen. Dat was fijn en leuk, maar vooral onmisbaar. Er komen namelijk nogal wat onderdelen uit de doos en wat handigheidjes bij kijken om er een goed geheel van te maken.

Dat is misschien gelijk het grootste nadeel van een opvouwbare kano kopen; je moet hem vervolgens telkens zelf in elkaar zetten. Het lijkt ons op te wegen tegen het alternatief: een kano die zich moeilijk laat vervoeren. Zeker omdat we plannen hebben om de kano overzee mee te nemen. Dan scheelt het behoorlijk als hij in de camper past. Daarbij komt dat de complete kano maar 20 kilo weegt, een eigenschap waarmee hij met z’n prijs van €1800 goed concurreert met vergelijkbare gewone (stijve) kano’s. En dat opzetten, dat valt vast mee als je weet wat je doet, en het een paar keer oefent.

Bij de Ally 16,5′ DR – 2 p. allround opvouwbare kano kopen we gelijk peddels en een waterdichte plunjezak voor het vervoer. Die tas heeft ook draagbanden, waarmee je de tas op je rug kan nemen. In totaal bedraagt de aanschaf dan €2045. De les van Frank krijgen we er gratis bij. Samen met hem proberen we de kano uit met een kort rondje door de polder bij Akersloot. Dat bevalt goed en we krijgen gelijk zin om weer toffe kanotrips te maken met goede benodigdheden voor een kanotocht! Nu hoeven we geen kano meer te huren en kunnen we nog meer kanoroutes gaan ontdekken!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.