Over ons

Wij zijn Pim en Jiska, samen reisden we in 2013 en 2014 9,5 maand door Azië en Oceanië. We bezochten in die tijd elf landen, lieten ons paspoort volstempelen, schoten foto’s en schreven reisverhalen. Zo kregen we het reisvirus goed te pakken. 

Al snel na thuiskomst kochten we een camper. Na een goede testrit was die klaar voor een toffe roadtrip door IJsland, waar we in 2015 in 5 weken naartoe en doorheen reisden. Meer roadtrips maakten we door Frankrijk, naar Marokko en tot slot naar de Noordkaap en de Lofoten. Tussen die trips door bezochten we ook Canada, Namibië en Lapland. We verkochten de camper, niet omdat we genoeg hadden van eindeloos reizen, maar juist omdat er nog zoveel meer gave reizen lonken. Daarover lees je gaandeweg meer op ons blog. Leuk dat je meeleest!

Heb je een vraag aan ons of suggestie? Contact met ons opnemen kan via info@eindeloosreizen.nl. We horen graag van je!

Meer over Jiska

DSC_0916Hoi! Ik ben Jiska de Waard. Oorspronkelijk kom ik uit Wateringen.
In 2009 tot 2013 heb ik als juf gewerkt op een basisschool in Monster. Tijdens mijn laatste jaar op die school heb ik de studie Master SEN (Special Education Needs) gevolgd. Ik ben in juli 2013 afgestudeerd als gedragspecialist. Na de lange reis in Azië ben ik gaan werken op een Montessori school. De schoolvakanties zijn handig te gebruiken voor eindeloos reizen.

Ik heb ook voor de reis door Azië en Oceanië al wat reisjes gemaakt. Samen met mijn ouders en broers en zus hebben we vroeger vaak gekampeerd in Frankrijk. Toen ik wat ouder was, heb ik met vriendinnen of met Pim verschillende steden bezocht. Ik heb rondgereisd in Noorwegen en Costa Rica en ben een paar keer voor een bruiloft naar het buitenland geweest. Met de reis door Azië en Oceanië in 2013 hebben Pim en ik een droom waar gemaakt. We reisden 9,5 maand achter elkaar. Ik heb in deze tijd echt enorm genoten van de vrijheid die we hadden, de mooie natuur en de lieve bevolking in de verschillende landen.

Naast reizen vind ik het leuk om te koken en maak ik graag muziek op mijn piano. Zodra er de kans is om een weekend of wat langer weg te gaan, wil ik zoveel mogelijk van de wereld zien!

Meer over Pim

Pim

Hi, ik ben Pim Schaaf. Ik kom oorspronkelijk uit Maasland, een klein dorpje in de buurt van Rotterdam.

Na Communication en Multimedia Design studeerde ik Sociologie. Ik werk als webdeveloper, eerst freelance en voor een baas, nu voor mijzelf met Open Roads. Ben ik niet zelf op reis, dan kruip ik graag achter de computer om online nog meer mensen aan te sporen om de wereld te gaan verkennen, met informatieve verhalen over de reizen die we maken. De aard van mijn werk laat bovendien toe om dat ook onderweg uit te voeren. Dat is een ideale combinatie voor eindeloos reizen.

Voor we Azië en Oceanië doorreisden had ik nog niet veel gereisd. Met mijn ouders kwam ik in Schotland en Frankrijk. Noorwegen en Italië golden als de verste vakanties. Om vrienden te bezoeken ging ik wel eens naar Kopenhagen en op eenzelfde wijze ontdekte ik ook Berlijn als een toffe Europese stad.

Voor lange tijd reizen bleek een effectieve manier om in één keer veel van de wereld te zien. In Azië kon dat bovendien voor wel een heel klein prijsje. Dat beviel bijzonder goed. Toch liep ik juist écht warm voor de ijzigste plaatjes van landen rond de poolcirkel. Noorwegen verraste me als een bereikbare verwezenlijking van dit reisdoel en ook IJsland beviel erg goed! De reizen naar Canada en meerdere reizen naar Lapland zijn daarom ook geen toeval. Toch ontdekte ik in Azië dat Mongolië mijn droomland blijft. Daar zou ik graag nog eens naar teruggaan.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.