Over ons

Wij zijn Pim en Jiska, samen reisden we in 2013 en 2014 9,5 maand door Azië en Oceanië. We bezochten in die tijd elf landen, lieten ons paspoort volstempelen, schoten foto’s en schreven reisverhalen. Zo kregen we het reisvirus goed te pakken en ontstond het idee voor eindeloos reizen.

Al snel na thuiskomst kochten we een camper. Na een goede testrit was die klaar voor een toffe roadtrip door IJsland, waar we in 2015 in 5 weken naartoe en doorheen reisden. Meer roadtrips maakten we door Frankrijk, naar Marokko en tot slot naar de Noordkaap en de Lofoten. Tussen die trips door bezochten we ook Canada, Namibië en Lapland. We verkochten de camper, niet omdat we genoeg hadden van eindeloos reizen, maar juist omdat er nog zoveel meer gave reizen lonkten.

Vragen of suggesties?

We horen graag van je! Je kan ons e-mailen, of stuur een berichtje via Instagram!

In 2018 reisden we naar Costa Rica. Het land waar Jiska ooit het reisvirus te pakken kreeg. Hier vatten we het plan op om nog eens voor lange tijd te gaan reizen. Een jaar later hadden we alles op orde: een nieuw busje gekocht, tot camper omgebouwd en de tijd om jaar lang te reizen.

We beginnen met een roadtrip door Engeland en Schotland tot en met de Orkney en Shetland eilanden. Daarna rijden we achter de zon aan. Door België, Frankrijk, Spanje – met een uitstapje naar Tenerife – en Portugal naar Marokko. We vliegen vervolgens weer vanuit Nederland naar Zuidelijk Afrika, voor een reis door Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Wat daarop volgt, staat nog open. Heb je een tip? Laat het weten!

Over Jiska

Jiska komt oorspronkelijk uit Wateringen. Ze volgde de opleiding aan de PABO, gevolgd door de Master SEN (Special Education Needs). Ze werkte als juf en arrangementenbegeleider in het basisonderwijs.

Jiska had al wat reisjes gemaakt en met de reis door Azië en Oceanië in 2013 met Pim werd een droom waargemaakt. We reisden 9,5 maand achter elkaar. Jiska: “Ik heb in deze tijd echt enorm genoten van de vrijheid die we hadden, de mooie natuur en de lieve bevolking in de verschillende landen.”

Naast reizen vindt Jiska het leuk om te koken en maakt ze graag muziek op haar piano. Zodra er de kans is om een weekend of wat langer weg te gaan, wil ze zoveel mogelijk van de wereld zien!

Over Pim

Pim komt oorspronkelijk uit Maasland, in de buurt van Rotterdam. Na Communication en Multimedia Design studeerde hij Sociologie. Hij werkt als webdeveloper, eerst freelance en voor een baas, nu voor zichzelf met Open Roads. Was hij niet zelf op reis, dan kroop hij graag achter de computer om online nog meer mensen aan te sporen om de wereld te gaan verkennen, met informatieve verhalen over de reizen die we maken. Het werk laat steeds meer toe om dat ook onderweg uit te voeren. Dat is een ideale combinatie voor eindeloos reizen.

Voor we Azië en Oceanië doorreisden had Pim nog niet veel gereisd. Met zijn ouders kwam hij in Schotland en Frankrijk. Noorwegen en Italië golden als de verste vakanties. Voor lange tijd reizen bleek een effectieve manier om in één keer veel van de wereld te zien. In Azië kon dat bovendien voor wel een heel klein prijsje. Dat beviel bijzonder goed. Zo kreeg ook hij het reisvirus te pakken.

Toch liep hij juist écht warm voor de ijzigste plaatjes van landen rond de poolcirkel. Noorwegen verraste als een bereikbare verwezenlijking van dit reisdoel en ook IJsland beviel erg goed. De reizen naar Canada en meerdere reizen naar Lapland zijn daarom ook geen toeval. Toch ontdekte hij in Azië dat Mongolië zijn droomland blijft. Daar zou hij graag nog eens naar teruggaan.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.