Overnachten bij La Leona Eco Lodge

geschreven door Jiska op

We overnachten bij La Leona Eco Lodge om een bezoek te brengen aan Corcovado National Park. La Leona Eco Lodge is een mooi ecologisch verantwoord tentenkamp gelegen in de jungle aan de kust van het schiereiland Osa in Costa Rica.

Overnachten bij La Leona Eco Lodge is wel een beetje een droom voor mij. De tenten die gemaakt zijn van hout en zeil bieden een prachtig uitzicht over de ruige kust van Costa Rica en staan midden in de jungle. Overdag hoor je de geluiden van de vogels, ‘s nachts hoor je de zee en ‘s ochtends wordt je gewekt door de brulaap.

Wandelen naar La Leona Eco Lodge

Om te overnachten bij La Leona Eco Lodge moet je wel even een afstand overbruggen. We rijden eerst ongeveer twee uur van Puerto Jiménez met onze 4×4 auto naar het basiskamp van La Leona Eco Lodge. Dat ligt in Carate. Hier parkeren we veilig onze auto. Een wandelpad van 4 km brengt ons vervolgens naar La Leona Eco Lodge. Een mooie wandeling door de jungle, langs de mooie kust en door een aantal kleine riviertjes. We zien al gauw dieren zoals een papegaaien, neusbeer, apen en verschillende vogels.

Eenmaal aangekomen bij La Leona Eco Lodge krijgen we van de vriendelijke staf een heerlijk welkomstdrankje. Een ijskoude fruitmix die goed ons goed smaakt in het warme en benauwde weer. Als je gaat overnachten bij La Leona Eco Lodge heb je verschillende tenten die je kunt kiezen. Er zijn tenten met uitzicht op zee, uitzicht op de bergen, gedeelde badkamer en familietenten. De tent met gedeelde badkamer kostte ons $109,- per nacht. Het interieur van de tenten past helemaal in de jungle. Zelfs de douches zijn gemaakt van natuurlijke materialen, een kokosnoot als douchekop! Het ontbijt zit bij de prijs inbegrepen. Voor een redelijke prijs kun je ook een lunch en diner ($25,- p.p.) krijgen.

Overnachten bij La Leona Eco Lodge

La Leona Eco Lodge is qua voorzieningen basic. Er is tussen bepaalde tijden stroom (om je telefoon of camera op te laden), er is geen WiFi, de douche is koud (wat met deze temperaturen juist lekker is) en er zijn geen lampen. Het wordt in Costa Rica vroeg donker, maar licht wordt geregeld met kaarsen! Een kaars in je tent en kaarsen langs de paden. Dat ziet er erg sfeervol uit!

Bij La Leona Eco Lodge kun je ook verschillende tours in Corcovado boeken. Zoals een dagwandeling, een avondwandeling etc. Je kunt ook een tour boeken in Puerto Jiménez, je ontmoet de gids dan bij La Leona Eco Lodge.

Heb je even zin om echt in de natuur te zijn, dan is overnachten bij La Leona Eco Lodge echt een aanrader.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Ada
    5 aug 2018

    Wat ongelooflijk gaaf! Waarom mocht ik eigenlijk niet mee?

    Geniet ervan. Liefs, Ada

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.