Overnachten bij vuurtorens in Schotland

overnachten bij vuurtorens in Schotland

Overnachten bij vuurtorens in Schotland blijkt telkens een succes. We kunnen met onze camper steevast terecht op de afgelegen plekken waar vuurtorens zijn gebouwd. Dat gaat soms wel gepaard met slecht weer, op de kliffen die zijn blootgesteld aan de elementen. We genieten er echter elke keer van en worden daarbij getrakteerd op mooie uitzichten. Ook als je geen camper hebt kan je overnachten bij vuurtorens in deze lijst. Je kan er namelijk in een huisje terecht, die je kan bespreken en waar je heerlijk onder een dak zit, met alle luxe voorhanden.

Stoer Lighthouse

Met zo’n naam kan je bijna alleen maar op een vette plek uitkomen, wanneer je de 7 kilometer vanaf de North Coast 500 afrijdt om op de kop van het schiereiland te komen. Stoer Head is prachtig gelegen en biedt wijdse uitzichten over de Atlantische oceaan. De vuurtoren is mooi gelegen op de hoge kliffen. Je kan mooi wandelen naar de noordpunt van het schiereiland, waar een indrukwekkende rotspilaar vrij in het water staat. ‘s Avonds kan je de zon in de zee zien zakken. Overnachten kan op de parkeerplaats bij de vuurtoren, of in één van de appartementen in het oude huis van de vuurtorenwachter die mooi modern gemeubileerd zijn.

Eshaness Lighthouse

Overnachten bij de vuurtoren van Eshaness stelt je voor de opgave om er te komen. Deze vuurtoren ligt behoorlijk afgelegen, aan de noordwestkust van Shetland. Dat zie je ook wel een beetje aan de vuurtoren, die behoorlijk Doro het weer is getekend. Ondanks de afgelegen ligging zijn er leuke uitstapjes te maken in de omgeving. De hoge kliffen, waarop deze vuurtoren is gebouwd, vormen bovendien een fantastisch wandelgebied, waar de natuur zijn gang gaat en rotsen de onophoudende strijd met de oceaan voeren. De wind komt hier ook ongeremd aan en samen met veelvoorkomende regen begeef je je op ruig terrein. Onze camper staat te schudden in de wind op de parkeerplaats. In de nette cottage bij de vuurtoren zal het knusser zijn!

Bressay Lighthouse

Als je met de boot op de Shetlandeilanden aankomt, passeer je Bressay, een eiland voor de kust van het hoofdeiland van de archipel. Je bent hier mooi weg van de ‘grote stad’ van de Shetlandeilanden, Lerwick, die alleen met een korte overtocht met een ferry bereikt kan worden. De vuurtoren op het eiland biedt uitzicht op de stad en overziet de zuidelijke ingang van de haven, gelegen aan de Noordzee. Je ziet pas goed hoe mooi de vuurtoren is gelegen als je op de terugweg bent van de mooie wandeling naar de zuidpunt van het eiland. De rots waarop de vuurtoren is gebouwd rijst met een natuurlijke boog uit het water. De cottage bij de vuurtoren van Bressay is keurig ingericht en voorzien van alle gemakken. Een campertje kan je bij het keerpunt voor de poort wel een nachtje parkeren.

Sumburgh Lighthouse

De meest luxueuze van de mogelijkheden die we zien om te overnachten bij vuurtorens, is die bij Sumburgh Lighthouse. Het complex rond de vuurtoren is recent gerenoveerd en de cottage bij de vuurtoren is daarbij ook stijlvol ingericht. De vuurtoren staat op de hoge kliffen van het zuidelijkste puntje van Mainland Shetland, een populaire plek bij zeevogels, schapen én toeristen. Het complex omvat een hoop geschiedenis en is in beheer van de RSBP, de Engelse Vogelbescherming. Rond de kop van het eiland is een mooie wandeling te maken. De parkeerplaats biedt voldoende plek voor campers, maar ligt vol schapenpoep en loopt behoorlijk scheef af. Ook als je een camper hebt kan je dus misschien beter slapen in de cottage bij de vuurtoren

Met overnachten bij vuurtorens kies je voor een unieke overnachtingsplaats op je reis door Schotland. Je maakt het zo ook makkelijk om de tijd te nemen om de afgelegen plekken op je in te laten werken en zo optimaal te genieten van de mooie natuur langs de ruige kusten van het land. Een aanrader!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.