Overnachten in Etosha National Park

geschreven door Jiska op

‘s Nachts lig ik wakker van de geluiden die ik hoor. Is het een olifant of toch een leeuw? Overnachten in Etosha National Park is soms best spannend, maar ook onwijs gaaf.

De avond voordat we Etosha National Park binnenrijden slapen we net buiten de oosterlijke gate, op de camping bij Aoba Lodge Etosha. Een fijne plek met een mooie camping. We hebben ons eigen huisje met toilet en douche. Om het terrein staat een hek waar we binnen moeten blijven, omdat aan de andere kant van het hek de wilde dieren kunnen rondlopen. Als we ‘s avonds even gaan internetten in het restaurant van de lodge zie ik een grote kat richting de drinkplaats lopen. De locals vertellen ons dat het een luipaard is. Vol bewondering kijken we hoe hij drinkt en vervolgens in het donker wegsluipt.

De volgende twee nachten besluiten we te overnachten in Etosha National Park, bij Okaukuejo Camp. Dit is één van de drie plekken om te overnachten in Etosha National Park. We hebben voor deze plek gekozen omdat dit terrein aan een drinkplaats ligt en ook hier dus dieren te spotten zijn. Naast de camping zijn er ook bungalows te huur, kun je eten in het restaurant en zwemmen in het zwembad. Bij de toeristen informatie kun je veel info krijgen over het park. Wij kopen hier een boekje met plaatjes van dieren zodat we alles wat we zien ook een naam kunnen geven.

4x4 pickup met daktent in Etosha National Park

De eerste nacht word ik wakker van een onbekend geluid. Is het een olifant? Of een leeuw? Ik maak Pim wakker en samen lopen we in het donker naar de drinkplaats in de hoop hier wat aan te treffen. Helaas staan er geen dieren rondom de drinkplaats die ‘s nachts verlicht is.Ook de tweede nacht is het goed te merken dat we in een omgekeerde dierentuin slapen. Gelukkig zitten wij opgesloten en lopen de dieren vrij rond. Helaas is het hek niet bestand tegen alle dieren. De jakhalzen zijn op zoek naar voedsel bij onze campingplek en ook een schorpioen komt ongemakkelijk dichtbij.

Misschien heb ik niet de beste nachten gehad tijdens het overnachten in Etosha National Park, maar het slapen met de wilde dieren om ons heen had ik niet willen missen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    8 dec 2016

    Gaaf zeg, leuke mensen! Geniet er nog van!
    Gaan jullie nog naar die grote duin partijen? Aanrader!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.