Alles over de overtocht naar Marokko

Met de auto naar Marokko

De overtocht naar Marokko geeft veel reizigers vragen. Begrijpelijk, want als je helemaal met de auto naar Marokko gaat, wil je wel zeker weten dat je kan overvaren naar Marokko en dat die oversteek naar Marokko goed geregeld is. We vatten hier alle vragen samen, met verwijzingen naar plekken met meer informatie.

We werken dit artikel bij met de laatste vragen en informatie. Stel jouw vragen, geef je reactie of deel je ervaringen via de reacties.

 • Vraag en antwoord

  Alles uitvouwen Alles inklappen
 • Wat kost de overtocht naar Marokko?

  De kosten voor de overtocht naar Marokko hangen onder andere af van het traject en de rederij die je kiest. Het beste antwoord op deze vraag krijg je door de prijs voor tickets voor de boottocht naar Marokko te vergelijken.

  Boot tickets naar Marokko vergelijken

 • Waar koop je boot tickets naar Marokko?

  Je kan op elk moment online boot tickets naar Marokko kopen. Daar kan je prijzen vergelijken en ook verschillende vertrekhavens overwegen om goedkope tickets naar Marokko te vinden.

  Boot tickets naar Marokko vergelijken

  Alternatief is om de tickets voor de boot naar Marokko te kopen bij één van de vele ticket offices in bijvoorbeeld Spanje, of bij officiële ticket verkoop bij de rederij in de haven. 

 • Kan je ook last minute tickets naar Marokko boeken?

  Het is mogelijk om last minute tickets naar Marokko te boeken. Ook dat kan online, zodat je nog steeds een goede vergelijking kan maken en goedkope tickets voor de ferry naar Marokko kan kiezen.

  Sommige trajecten zijn drukker dan andere. Ook hierbij helpt online vergelijken. Je kan dan zelf last minute boot tickets zoeken bij verschillende havens en/of rederijen die de boottickets naar Marokko aanbieden.

  Nu boottickets naar Marokko kopen

 • Is de overtocht naar Marokko in 2024 mogelijk?

  Ja, de overtocht naar Marokko in 2024 is mogelijk. Aan de populariteit van het onderwerp leiden we af dat het druk kan worden. Dat heeft te maken met het feit dat niet alleen mensen met campers maar ook Nederlandse Marokkanen het Marokko met de auto bezoeken. Boek je ferry naar Marokko tijdig om zeker te zijn van de mogelijkheid om de overtocht naar Marokko te maken.

  Boot tickets naar Marokko vergelijken

 • Wat is de afstand van de oversteek naar Marokko?

  De afstand van de oversteek naar Marokko hangen onder andere af van het traject en de rederij die je kiest.

  De kortste boottocht naar Marokko maak je met een overtocht van Spanje naar Marokko van Algeciras naar Tanger Med (0,5 – 1,5 uur) of vanaf Tarifa naar Tanger (1 uur).

  Bekijk alle routes op autonaarmarokko.nl

  Langere overtochten kunnen ver rijden en zo brandstof schelen en de reiskosten van Nederland naar Marokko verlagen. Je kan bijvoorbeeld overvaren van Frankrijk naar Marokko of overvaren naar Marokko vanuit Italië.

  Houd ook rekening met de wachttijd in de haven, vertragingen en tijd die je kwijt bent bij de douane. Hierover meer in het artikel over de duur van de oversteek naar Marokko.

 • Welke aanbieders regelen de overzet naar Marokko?

  Verschillende rederijen bieden de overzet naar Marokko aan. Er varen veerboten naar Marokko via meer dan 14 routes en 14 havens. Krijg via de knop hieronder makkelijk overzicht van de aanbieders die de overzet naar Marokko regelen.

  Bekijk de aanbieders

Voor je vertrekt

Naar Marokko met de auto betekent een lange reis. Met een auto vol bagage en personen vraag je op zo’n afstand wat van het voertuig. Het komt veel voor dat mensen pech onderweg krijgen. Het laatste wat je wilt is stil komen te staan langs de weg.

Met de goedkope pechservice van Wegenwacht® van ANWB kan je prettig worden geholpen bij pech onderweg. Met ANWB Wegenwacht Europa Plus kan je zelfs geholpen worden in Marokko.

Bespaar eenvoudig zorgen en kosten van Nederland naar Marokko met de auto!

Alles over de overtocht naar Marokko

Hieronder vind je een lijstje met handige links voor de overtocht naar Marokko. Het meeste dat we schreven hebben we inmiddels ondergebracht op een speciale site over dit onderwerp: Autonaarmarokko.nl. Lees daar meer over overvaren naar Marokko, hoe je de ferry naar Marokko boekt, waar je tickets voor de boot naar Marokko het beste kan kopen, uit welke landen je naar Marokko kan oversteken en hoe lang de veerboot naar Marokko over de overtocht naar Marokko doet. Lees ook meer over de kosten van Nederland naar Marokko met de auto en wat er verder komt kijken bij rijden met de auto van Nederland naar Marokko.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Gerard res
  5 dec 2023

  ik ga met mijn camper rond 17 -21 december oversteken mijn camper meet, 260 hoog\ 200 breedte\650 lengte met 1 chauffeur wat is de prijs van de overtocht

   Pim
   5 dec 2023

   Hi Gerard, dat en meer kan je verder nalezen op autonaarmarokko.nl! Laat het weten als je nog meer vragen hebt. Een goede overtocht gewenst! Groet, Pim

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.