Overwinteren met de camper in Spanje

geschreven door Pim op

Wat we van overwinteren met de camper in Spanje hadden gehoopt, krijgen we bij Úlcar voor elkaar. Om allerlei redenen bleef ons ideaal tot voor kort buiten bereik, maar we weten wat we zoeken – en dat we het hier gevonden hebben. Note to self: bij Cortijo Rosa Bonita kunnen we nog eens terugkomen.

Sinds de trip naar Marokko in 2020 weten we hoe heerlijk overwinteren onder de zon kan zijn. Toen vonden we in Imsouane misschien wel dé perfecte plek om langere tijd onder de zon te verblijven. Het is vooralsnog ons prototype voor een overwinterplaats: op een relaxte camping met sanitair voor een klein prijsje, in een leuke/mooie omgeving onder een fijn zonnetje met aangename temperaturen.

Zoiets hebben we niet zomaar gevonden in Spanje. Lange tijd bleven we noordelijker. Daar hadden we een mooie tijd, in prachtige natuur en samen met vrienden en familie. Het weer bleef er echter wisselend. Gelukkig wel vaak droog, maar soms behoorlijk fris, zeker weg van de toeristische kusten in het wat koudere binnenland. Daarom sturen we de camper naar de warmere regio’s. Die dag komen we bovenop een berg uit, aan de voet van een groot beeld van Jezus.

Daar wordt duidelijk dat het hier niet alleen warmer is, maar ook hard waait. Een nachtje schudden in de camper later, weten we dat we nog even verder moeten zoeken. Het nabijgelegen heiligdom en kerkje van Santa Eulalia laten we daarom, na een korte wandeling in de omgeving en een nog korter bezoekje om de gebouwen te bekijken, alweer achter ons. We sturen naar Úlcar.

Úlcar lijkt niet echt een trekpleister. Voor toeristen zijn de omliggende regio’s Murcia en Andalusië wellicht te droog en warm, waardoor zij hoofdzakelijk langs de kust te vinden zijn. In maart komen wij hoofdzakelijk juist hier uit omdat we er voor het eerst stabiele comfortabele temperaturen boven de 20°C op de weerkaarten ontdekken. Met dat in het vooruitzicht hopen we hier een tijdje te kunnen blijven.

Temeer omdat we op de Park4Night app een plekje spotten dat in ieder geval op één criterium een perfecte match is met de utopische overwinterplaats: de prijs. Voor €8 per nacht zouden we welkom zijn op een plekje naast de pittoreske en ook goedkope AirBnB en casa rural bij Cortijo Rosa Bonita. De verwachtingen worden overtroffen, want niet alleen die prijs klopt.

We worden meer dan hartelijk ontvangen door Jeff en Dawn, de Engelse eigenaren. Ook het sanitair is mooi op orde. We hebben de plek bovendien de meeste tijd voor onszelf. Niet alle dagen zijn er bezoekers voor de AirBnB en slechts een enkele roadtripper vindt deze afgelegen plek als tussenstop. We kunnen hier op ons gemak ons werk doen en genieten van de mooie uitzichten, nachtelijke sterrenhemels en vrije dagen om de omgeving te ontdekken.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.