3 plekken met papegaaiduikers op IJsland

geschreven door Pim op

Op zoek naar papegaaiduikers op IJsland? Bekijk de onderstaande kaart met 3 plekken met papegaaiduikers op IJsland. Je vindt op verschillende plekken papegaaiduikers op IJsland, zowel in het zuiden, oosten en westen. Het dichtstbij kom je op de kliffen van Latrjabjarg. En ook op weg naar IJsland kan je al papegaaiduikers op de Faröer eilanden zien.

Plekken met papegaaiduikers op IJsland

Papegaaiduikers op IJsland

Reynisfjara

In het zuiden vind je papegaaiduikers op IJsland op de kliffen langs het zwarte strand dichtbij Vik. Vanaf het strand kan je de papegaaiduikers af en aan zien vliegen naar hun nesten en zien dobberen in het zeewater. Zoals ook op de andere plekken, zoeken de papegaaiduikers een plekje op de graspollen die gegroeid zijn op de rotsen van basalt langs de kust.

Bakkagerði

In het oosten vind je papegaaiduikers op IJsland bij de haven van Bakkagerði. Hier hebben de papegaaiduikers nestholletjes gemaakt op een klif, die te zien is vanaf een uitzichtsplateau. Je staat hier wat verder weg van de vogels en kan de papegaaiduikers observeren zonder ze te storen. De papegaaiduikers vliegen af en aan met voedsel voor hun jongen in de holletjes.

Papegaaiduikers op IJsland

Latrabjarg

In het westen, hoog op de kliffen van Latrabjarg, kom je het dichtstbij papegaaiduikers op IJsland. Ga je rustig op de rand van de kliffen liggen, dan komen de papegaaiduikers hier echt dichtbij. De papegaaiduikers lijken hier gewend aan de vele bezoekers, die de moeite nemen die het waard is om de lange weg naar het westen uit te rijden. Je maakt hier bijna gegarandeerd mooie foto’s en kan de vogels goed bekijken. Hoewel je dichtbij komt, is een goede lens om close-ups te maken aan te bevelen, ook omdat het gevaarlijk is om op de rand van de kliffen te staan. Je ziet hier nog veel meer andere zeevogels nestelen en hebt natuurlijk een fantastisch uitzicht vanaf de hoge kliffen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Ada van der Wel
    29 okt 2017

    Mooi die papegaaiduikers. Ik houd van ze (en van jullie)

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.