Pasta met wortels

Onze groenteconsumptie blijft een zorgenpuntje voor onze moeders. Zeker nu we niet meer door Aziaten in de watten gelegd worden, maar zelf de klus moeten klaren. Temeer omdat we in Nieuw Zeeland op weinig bezuinigen, behalve het eten. Daarom een kijkje in de keuken!

Gedisciplineerd proberen we strak drie keer per dag te eten. Tussendoortjes zijn duur. De enige geldige uitzondering vormen twee stuks fruit, bij voorkeur op zo’n moment dat we trek hebben, maar het geen etenstijd is. In de supermarkt is dat wel een beetje afzien. Drie zakken chips voor maar vier dollar mogen om die reden toch het mandje in en bij het schap met de Nederlandse import verdwijnt er ook een rolletje Topdrop in. Die kunnen we toch niet laten liggen! Het water loopt ons in de mond.

Maargoed, we kwamen voor de goedkoopste groenten, lekker brood, een zak cruesli en een bak yoghurt (pakken kennen ze hier niet). Pasta en rijst kopen we groot in en daarbij gelijk wat sauzen als de basis voor ieder gerecht. Voor noodgevallen kopen we wat groenten in blik, verse groenten gaan niet zo lang mee. De koeling met vlees laten we aan ons voorbijgaan op weg naar de tonijn in blik; niet alleen kunnen we dit langer bewaren, het is goedkoper en altijd lekker in de pastasaus!

Met een volle koelbox rijden we de camping op. In februari, zo blijkt, zijn wortels en courgettes goedkoop. Dat vullen we aan met uien, altijd goedkoop, en knoflook. Het vergt wat geduld om alles klein te snijden terwijl de pasta kookt. Vooral de wortel moet klein, anders blijft die zo rauw. Voor de zekerheid snijden we zo’n beetje vier ons groente per persoon, dat geeft een beetje vulling aan het blik pastasaus dat ook op vier personen berekent blijkt en compenseert voor het gebrek aan vlees en tussendoortjes; we hebben honger!

Zonder moeite koken en bakken we alles op één pit tot een complete maaltijd. Dat de groente fijngesneden is komt nu mooi uit, dat bespaart wat gas. Om dezelfde reden laten we de pasta helemaal gaar worden door het in het kookwater nog even in het gras te parkeren terwijl we de saus maken. Niet veel later laten we ons het geheel bijzonder smaken, ongeacht het feit dat dit al de vierde achtereenvolgende dag is dat we wortels, courgettes en ui als groente eten. Moeder trekt op Skype de conclusie dat we oranje kleuren van al die wortels, in plaats van bruin zijn van het buitenleven. Hoe dan ook, binnenkort trakteren we ons eens op een lapje vlees voor op de BBQ!

P.S.: Zelf eens deze pastavariant proberen? Hier het recept van ons meestgegeten eenpitsgerecht:

Ingrediënten: 1 ui – 2 kleine courgettes – 500gr. wortels – min. 2 tenen knoflook – tonijn uit blik – goedkope pastasaus – 2 tl Italiaanse kruiden – peper en zout naar smaak – olijfolie – pasta, zoveel als je op kan

Bereidingswijze
1. Kook eerst de pasta totdat het bijna goed is, zet het dan in het kookwater in het gras.
2. Snij de groenten in zo klein mogelijke stukjes als je geduld toelaat; anders wordt het nooit gaar.
3. Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Als de olie heet is gooi je alle groenten in de pan. Voeg de Italiaanse kruiden en peper en zout toe en blijf goed roeren.
4. Als er ook maar iets bruin is in de pan, dan wordt het tijd om de tonijn en pastasaus toe te voegen. Als het geheel de schijn heeft dat het kookt, server het dan snel en bespaar zo gas.
5. Giet de pasta af en serveer met de saus.
6. Eet smakelijk!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Gonda
  8 mrt 2014

  Goed om te horen hoe jullie omgaan met deze manier van eten, gezond en toch goedkoop !! Maar ja 4 dagen hetzelfde vraagt toch wat aandacht. Variatie schijnt erg belangrijk te zijn want zo’n oranje kleur is ook niet alles. Misschien had Thomas een poosje geleden gelijk om te concluderen dat het tijd wordt om naar huis te komen zodat er genoten kan worden van zelf gebakken koekjes en ik zal de pasta saus dan…

  Lees meer
   Pim
   10 mrt 2014

   Haha, gelukkig is deze week de prei in de aanbieding! Maar we kijken ook wel uit naar de pastasaus à la Gonda 🙂

  Janneke
  9 mrt 2014

  🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.