Phu Quoc: bounty eiland in Vietnam

geschreven door Pim op

Voor de kust van Cambodja, ligt Phu Quoc: een bounty eiland in Vietnam. Op het eiland vind je de toeristische voorzieningen die je mag verwachten, maar ook nog het authentieke Vietnamese leven. Een perfecte plek!

Rond Long Beach vind je genoeg hotels, bungalows, heerlijk strand, restaurants en barretjes om je een week te vermaken met luieren en je te bedienen van een luxe leventje. Dat kan voor relatief weinig geld, het aanbod is divers. Verder ten zuiden van de grotere resorts en restaurants vind je steeds goedkopere gelegenheden. We vinden het tentje van twee startende ondernemers waarvan er een na onze bestelling nog even naar het dorp racet op z’n scooter, om inkopen te doen. De vis wordt ondertussen al bereid en is niet minder vers dan bij alle andere restaurants, waar het ook de gewoonte is om de vangst van die dag op een bootje op het strand voor het restaurant te presenteren, waaruit je dan ten eerste kan kiezen.

In het stadje Dương Đông, ten noorden van Long Beach, is nog meer vermaak. We kiezen uit twee aanbieders van snorkeltrips (je kan ook duiken) en sluiten een heerlijke dag boven het koraal af met meer verse vis op de night market. Vervolgens is het een heerlijke strandwandeling terug naar de bungalow aan de zuidkant van Long Beach, die we voor $15 per nacht hebben weten te regelen, met blote voeten door het warme water.

Als de zon onder is zien we aan de horizon, boven de zee, ontelbare lichtjes. Het zijn de lampen op de vissersboten waarmee de vissers de vis voor de volgende dag in hun netten lokken. Op een scootertrip die we de dag erop doen komen we in de loop van de dag uit in één van de piepkleine vissersdorpjes die nog op het eiland te vinden zijn. Voor de kust liggen de bootjes, op het strand lange rijen met rekken vol vis, te drogen in de warme zon. Even verder is het strand weer helemaal voor ons, helemaal leeg, zoals je het op een bounty eiland het liefst ziet.

We varen naar Phu Quoc vanaf Rach Gia en terug naar Ha Tien, beiden plaatsen op het vasteland van Zuid-Vietnam. Bovendien is er een groot vliegveld aangelegd. Vanaf het vasteland van Cambodja schijnt het eiland, ondanks de nabijheid, slecht bereikbaar. Met een blik op de kaart is een grensdispuut geen verrassing. Phu Quoc voldoet niettemin helemaal aan onze verwachtingen. Het heeft genoeg activiteiten te bieden, mag met recht een bounty eiland worden genoemd en is ook nog goed betaalbaar. Doen dus!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.