Pieterpad Schoonoord – Hardenberg

Om het Pieterpad van Schoonoord-Hardenberg te vervolgen, pakken we de etappe op die langs Schoonoord leidt – daar waar we die verlieten na een lange wandeltocht vanuit Rolde. We kiezen deze keer om te overnachten op campings en lopen daarom met een backpack met kampeerspullen. We kamperen langs het Pieterpad tussen Sleen en Coevorden en Coevorden en Hardenberg. Maar eerst weer wat kilometers stappen met de kilo’s op ons rug!

Van de etappe langs Schoonoord, van Schoonloo tot Sleen, is nog maar 7 kilometer te gaan op het punt waar wij verder lopen. Dat geeft ons de gelegenheid om dezelfde dag nog een start te maken aan de daarop volgende etappe. Die etappe van Sleen naar Coevorden halveren we om langs die route te overnachten op camping Het Boheems Paradijs in Holsloot. Daar kunnen we de tent opzetten naast één van de vele woonwagens. We betalen hier € 15 voor één nacht. De kans om voor € 10 een ontbijtje verzorgd te krijgen door de tegenovergelegen B&B de Kastanjehoeve laten we niet lopen.

Lichtgewicht kamperen en wandelen

De keuze voor goede lichtgewicht kampeerspullen helpt tijdens deze wandeltocht al een hoop. En we proberen nog meer te bezuinigen op het gewicht dat we meedragen. Dat doen we door gedroogd eten mee te nemen. Dat kan gemakkelijk met pakken Adventure Food, maar deze keer proberen we zelf gedroogd eten, dat we maken met een voedseldroger. Dat bevalt goed, want naast de grammen die we besparen door het vocht uit het eten te onttrekken, hoeven we ook minder kookspullen mee te nemen om het eten te bereiden. Het gedroogde eten hoeven we alleen in water te koken om het weer te laten wellen.

Goed gevoed en met alle spullen weer in de tassen vervolgen we de etappe naar Coevorden. Die leidt veel over asfalt, al zijn het rustige wegen, aanvankelijk tussen graslanden maar uiteindelijk onvermijdelijk door de stad Coevorden. Waar we daarna extra van genieten is een mooi pad door een weidevogellandschap vlakbij pretpark Plopsa Indoor Coevorden. In Coevorden zijn de oude vestingwallen een interessant deel van de wandeling.

We verlaten Coevorden dezelfde dag om weer een camping te bereiken die dicht langs de route ligt. Daarbij passeren we de grens tussen Drenthe en Overijssel. We hebben onze voorkeur voor een camping uit laten gaan naar de Passantenhaven van Gramsbergen en bellen de havenmeester om na te vragen of kamperen inderdaad mogelijk is. Niet alleen zijn we welkom; een overnachting is gratis. We mogen de tent opzetten op een veldje, er is een toilet beschikbaar en er kan water worden gebruikt. Dat is voor ons genoeg om ons op te frissen, te eten en te overnachten. Om er te komen moeten we wel weer wat kilometers maken. Die dag lopen we 24 kilometer. We liggen moe en voldaan om 7 uur ‘s avonds al op bed.

Om 9 uur ‘s ochtends zijn we weer opgeknapt om de resterende kilometers van Gramsbergen naar Hardenberg te maken. Dat zijn geen 10 kilometer meer, fijn omdat twee lange dagen met bepakking wellicht ten koste zouden gaan van het plezier onderweg. Nu kunnen we op ons gemak door het Engelandse Bos lopen en lunchen langs de Vecht, vlak voor we Hardenberg inlopen. Hier sluiten we weer een etappe af en bereiken we het eindpunt van het Pieterpad van Schoonoord-Hardenberg. De volgende etappes bewaren we voor een andere keer!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.