Benodigdheden voor een kanotocht

geschreven door Pim op

Het vooraf regelen van enkele benodigdheden voor een kanotocht maakt de tocht makkelijk comfortabel, ook bij langere afstanden op een meerdaagse tocht of bij veranderende weersomstandigheden. Een avontuur is leuk, daarop voorbereid zijn nog mooier! We zetten spullen voor een goede uitrusting op een rij.

Waterproof, dat is één van de belangrijkste eigenschappen van alle onderdelen van de uitrusting die horen bij de benodigdheden voor een kanotocht. Maar niet alles is waterproof van zichzelf. Het is daarom handig om waterproof bescherming voor die spullen te hebben. Dan kan er nog eens water aan boord spatten of regen vallen en maken de spullen zelfs nog een kans als ze onverhoopt te water raken. We raden tassen van twee formaten aan, een kleine en een grote. Maar ook voor alles wat niet in een tas past hebben we goede tips.

Grote waterproof tas

Een grote waterproof tas is handig om te gebruiken voor bijvoorbeeld de kampeeruitrusting, of de ingrediënten voor een goede lunch langs het water. Zo’n zwaardere tas ligt mooi stevig op de bodem van de kano en kan ook praktisch gebruikt worden om het gewicht in de boot te verdelen, als je van gewicht verschilt met je kanopartner. Met een goede trim kom je makkelijker door het water. De ultieme waterproof tas is voor ons een duffelbag. Let bij een aankoop wel goed op de waterdichtheid. Een goede tas die extremen aankan is de duffel van Ortlieb.

Handzame drybag

Voor spullen die je bij de hand wilt hebben in de kano maar ook droog wilt houden tijdens het peddelen is een drybag onmisbaar. In de kleine tas passen telefoons, een verrekijker en zelfs een grotere fotocamera. De opening wordt waterdicht door de tas een stuk op te rollen waarna je één klip vastklikt. Zo is ‘ie ook snel weer open voor een foto of om een dier te spotten. De schouderband kan in de kano bevestigd worden, zodat de tas niet overboord kan vallen. De leuke collectie van VeryUs drybags vind je in onze shop. Nú met een mooie korting.

Tarp van formaat

Voor alles wat niet in een tas past komt een tarp van pas. Zo’n dekzeil is super handig en daarom met recht een benodigdheid voor een kanotocht te noemen. Je kan de tarp gebruiken om de bagage in de kano netjes af te dekken. Je kan een tarp ook gebruiken op de grond, als een soort kleed, of spannen tussen bomen, voor een droge plek in het kamp langs de waterkant. Een lichtgewicht tarp laat zich makkelijk compact opbergen en is dus nooit een last. Bedank ons later. Check de Exped Tarp III voor een tarp van behoorlijk formaat, waarmee je alle kanten op kan.

Veiligheid voorop

Denk niet alleen aan je spullen. Zelf het hoofd boven water houden bij een onverhoopt ongeval is het allerbelangrijkst. Zeker op grotere of wildere wateren is één van de benodigdheden voor een kanotocht een zwem- of reddingsvest. Zwemvesten helpen je zwemmend boven water te blijven en verlichten de inspanning om veilig aan de kant te komen. Reddingsvesten houden je zelfs boven water als je niets doet en zijn vaak bovendien compacter doordat ze hun drijfvermogen uit een luchtkamer halen die je pas opblaast als het nodig is. Overweeg een de opties en maak je keuze voor een zwemvest of reddingsvest dat bij je past!

Solar panel voor kano

Met alles veilig en droog kan je maximaal genieten. Daar moeten natuurlijk mooie foto’s van worden gemaakt. Dat kan met je telefoon, maar niet als die op raakt. Dat kan zomaar gebeuren als je de telefoon ook nog gebruikt om te navigeren. Niet getreurd, want met de Xtorm SolarBooster laad je zo weer bij! Dit handige opvouwbare en waterdichte zonnepaneel is een top toevoeging aan de lijst van benodigdheden voor een kanotocht, omdat je hiermee langer weg kan blijven en je ook op kortere tochten geen zorgen hoeft te maken over de accuduur van je telefoon.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.