Paklijst voor duiken in de Malediven

Voor het duiken is het belangrijk om een goede duikuitrusting te hebben, zoals een duikpak, trimvest, ademautomaat, duikbril, snorkel, handschoenen, schoentjes en duikvinnen. Verder is een SMB verplicht en is het handig om een rifhaak te hebben. Het is leuk om een zaklamp te hebben en nodig als je een nachtduik gaat maken. Het is aan te raden om een eigen duikcomputer te gebruiken om je diepte en tijd onder water te monitoren.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat in de Malediven. De temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam, maar het kan wel behoorlijk vochtig zijn. Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème, een pet of zonnehoed en een zwemshirt meeneemt om je te beschermen tegen de zon. En vergeet natuurlijk je zwembroek of bikini niet!

Denk eraan om voldoende water en snacks mee te nemen voor na je duik, evenals een EHBO-kit voor het geval er iets gebeurt. Heb je last van zeeziekte? Neem dan pillen mee om de misselijkheid tegen te gaan. Neem ze zo nodig in ruim voor je gaat varen. Denk aan oordruppels als je van plan bent om veel te gaan duiken. Een oorontsteking ligt op de loer als je je oren niet goed kan drogen. Een slimme tip is een wintermuts, ook al klinkt dat vreemd in een warm land als de Malediven. Het kan een hoop doen om oorontsteking te voorkomen.

Zeeziekte en ooronstekingen

Gemberthee kan een effectief middel zijn om misselijkheid te verminderen. Gember bevat stoffen die de spijsvertering kunnen verbeteren en kalmerende effecten kunnen hebben op het maag-darmkanaal. Bovendien heeft gember een aangename smaak, wat kan helpen om de misselijkheid te verminderen.

Oordruppels kunnen een effectief middel zijn om de pijn en het ongemak van een oorontsteking te verminderen. Oordruppels bevatten vaak een verdovend middel dat de pijn in het oor kan verminderen. Het is belangrijk om te onthouden dat oordruppels alleen een symptomatische behandeling bieden. Ze kunnen de onderliggende oorontsteking niet genezen. Als je last hebt van een oorontsteking, is het belangrijk om een arts te raadplegen om de juiste behandeling te krijgen.

Als je van plan bent om foto’s of video’s te maken tijdens het duiken, vergeet dan niet om je camera en extra batterijen mee te nemen, alsook de nodige opladers. Denk aan een wereldstekker, als dat nodig is, want het stopcontact op de Malediven is anders. Om je foto’s te versturen kan je een lokale simkaart kopen voor mobiel internet in de Malediven. De dekking is rond de eilanden goed.

Het is altijd verstandig om waardevolle spullen zoals je telefoon, paspoort en andere belangrijke documenten in een waterdichte tas te bewaren. Gebruik bijvoorbeeld een drybag of het doosje van je duikbril.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.