Pech met een camper: de oplossing

geschreven door Pim op

Voor pech met een camper moesten we praktijkervaring op doen, al hadden we dat liever niet gedaan; we ontkwamen er niet aan. De wensen om een camper te kopen en vervolgens om daarmee rond IJsland te rijden volgden elkaar snel op, zonder, of omdat, we de pech die we met de camper zouden krijgen konden voorspellen. Achteraf hadden we het misschien wel kunnen verwachten, de camper was immers een kleine 30 jaar oud en daarom niet vrij van kuren. Daar leerden we van; het was een avontuur op zich en we ervoeren de uitstekende pechservice van de ANWB en tot slot beseften we dat we voor verdere reizen uiteindelijk een andere camper moesten kopen.

Het ging eigenlijk vooraf al mis, op een korte vakantie die we feitelijk met dat doel, maar niet de wens, gepland hadden: om de camper eens goed te testen vóór de overtocht naar IJsland reden we ermee naar Frankrijk. Bestemming: in de buurt van Bordeaux. Daar kwamen we niet. Althans, niet met de camper. Nadat op de snelweg met een harde bonk het wiel van onze oude camper er bijna af liep, bleef het behelpen.

Er was meer kapot dan op het eerste gezicht te zien was. Al snel stonden we weer langs de weg met gevolgschade. Dat gebeurde meermaals en zelfs ná een langdurige reparatie bij een garage bleek het uiteindelijk noodzakelijk om de camper bij herhaalde problemen op transport terug naar Nederland te brengen. Gelukkig hadden we voortijdig gekozen voor het afsluiten van Wegenwacht® service van ANWB, mét Kampeerauto Service Buitenland.

Pechhulp camper

We werden geholpen door de ANWB. Zelfs op een zondag langs de Belgische snelweg werden we relatief snel weer op weg geholpen. Uiteindelijk kregen we vervangend vervoer voor de camper, inclusief een overnachtingsplek. Alle kosten, exclusief materialen, werden betaald door de ANWB. Lid worden was onverhoopt snel terugverdiend, maar vooral goed voor grote opluchting.

De kuren met de oude camper bleven aanhouden. Dat hoort er nou eenmaal een beetje bij met zo’n oude auto en zulke lange reizen. Met wat gevoel voor humor was het achteraf eigenlijk wel grappig dat juist in IJsland problemen ontstonden aan het koelsysteem, waarmee we tot kort voor de verkoop van het busje bleven kampen. Ook daar werden we weer op weg geholpen met hulp van de ANWB. Zo ook in Zweden, waar een naaf het begaf en de terugweg waarschijnlijk te lang was om met dat probleem door te rijden.

Het oude busje verkochten we om het, enige tijd later, te verruilen voor een Toyota, bekend om de onverwoestbare motoren en lange levensduur. Daar komt nog bij dat de Toyota HiAce veel jonger is en veel minder kilometers op de teller heeft staan. Bovendien zijn we ook voor deze camper verzekerd van pechservice van de ANWB. Dat verzekert ons opnieuw van zorgeloze reizen met de camper!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.