Wanneer koop je een eigen camper?

geschreven door Pim op

De herfst is op komst en daarmee de beste tijd van het jaar om een eigen camper te kopen. Elk jaar na de zomerperiode doen mensen na hun laatste trip hun camper weg en van dit aanbod kan jij profiteren. Houd daarom het online aanbod in de gaten en sla je slag. Weet je nog niet zo goed wat je zoekt of twijfel je nog of je er echt voor wilt gaan om een eigen camper te kopen, dan bevelen we van harte aan om eerst eens een camper te huren. We zetten onze tips voor je op een rij.

Hoe kies je jouw droomcamper?

Van een retro-campertje tot een degelijke moderne camper of een zelf-omgebouwde bestelbus, de mogelijkheden zijn eindeloos als het aankomt op het kiezen van een eigen camper. Het risico is helaas groot dat de camper zo een droom blijft. Een échte keuze wordt pas makkelijker als je wat ervaring opdoet, bij voorkeur met het reisgezelschap waarmee je weg wilt. Huur daarom eens een camper! Aanvankelijk maakt het dan niet zo heel veel uit wát voor camper je huurt en voor hoe lang; enkel eens iets proberen maakt de droom alvast een heel stuk tastbaarder.

Een camper huren vóór kopen

Met onze campers wakkerden we regelmatig inspiratie aan bij mensen om ons heen, die ons tips vragen voor een begin van hun avontuur met een eigen camper. Het is dan zo herkenbaar dat ze eigenlijk nog geen concreet idee hebben. Dat kregen wij ook pas toen we eens wat probeerden. We huurden een camper in Nieuw-Zeeland en deden daarmee ervaring op. Het duurde vervolgens niet lang tot we concreet hadden wát we wilden kopen en kort daarna, in de herfst van 2014, kochten we onze eigen Volkswagen campertje. Ons advies voor mensen met een gekoesterde droom voor een eigen camper is daarom steevast: probeer eens een camper te huren voor je er één gaat kopen.

Camper huren via Camptoo

Een camper huren van particulieren

Leuker dan een camper huren bij een groot bedrijf met doorsnee campers, is het kunnen gebruiken van een camper van mensen zoals jij, die hun droom al waargemaakt hebben. Er zijn de laatste jaren verschillende aanbieders gekomen die als een soort AirBnB voor campers werken. Iemand kan zijn of haar camper verhuren en jij kan de camper huren. Dat is ontzettend leuk en laagdrempelig. Je kan nu het aanbod checken op Camptoo. Daar kan je de eigenaar eerst vrijblijvend een vraag stellen of direct boeken.

Goed moment om een eigen camper te kopen

Heb je de droom voor een eigen camper al omgezet in een voorkeur voor specifieke camper die je graag zou willen kopen? Dan is het nu een goed moment om de camper te kopen. In het najaar staan er een hoop campers te koop van eigenaren die er nog één mooie zomer mee hebben gehad en er voor de winter vanaf willen. Dat komt de gelegenheid voor een keuze en de prijs ten goede. Daarom deze vriendelijke reminder: nu is goed moment om een eigen camper te kopen. Doe er je voordeel mee!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.