Prijs van een reis naar Jamaica

geschreven door Pim op

De prijs van een reis naar Jamaica is voor mij de voornaamste reden om op deze reis te gaan. Via een nieuwsbrief word ik gewezen op een goedkoop ticket, en besluit het eens te proberen. Om te zien of het niet te mooi is om waar te zijn, wat de eventuele addertjes onder het gras zijn en waar de prijs van een reis naar Jamaica dan echt op uitkomt. Oja, en omdat een reis naar Jamaica natuurlijk nooit een straf kan zijn :).

Errorfare licht mij in over een goedkoop vliegticket naar Jamaica, dat, volgens hun statistieken, ongewoon laag geprijsd is. De aanbieding, aangekleed met een aanlokkelijke foto van het tropische eiland, luidt:

Retour Frankfurt – Jamaica € 296,-

Ik twijfel. Het blijft een behoorlijk bedrag en er zijn genoeg praktische bezwaren. Bovendien kan de luchtvaartmaatschappij nog terugkomen op het aanbod. Errorfare adviseert daarom altijd te boeken met een creditcard en te wachten tot het vliegticket in je e-mail staat, voordat je een accommodatie gaat boeken.
Ik slaap er nog een nachtje over.

De aanbieding van de Belgische tak van tussenhandelaar Gotogate betreft een ticket van Keulen/Bonn, niet Frankfurt. Dat blijkt goed bereikbaar per trein. De vluchten zijn aantrekkelijk, met vliegtijden overdag en directe verbindingen, zonder overstap. Het gaat om een verblijf van 11 dagen. Wat kort, maar dat bevalt me wel, zo vlak na de reis door Costa Rica. Ik klik door naar de bestelstraat. Helemaal aan het eind, vlak voor de betaling, maar na invoer van al mijn gegevens, informeert Gotogate dat de prijs door luchtvaartmaatschappij Eurowings inmiddels gecorrigeerd is. Een meerprijs van €140 voor mijn twijfels maakt de vlucht nog steeds niet duur, gegeven dat een ticket in een ander seizoen snel richting de €700 gaat.

Dat seizoen is wel een verklaring voor de lagere prijs. Deze tijd van het jaar is het orkaanseizoen van de regio. Kort onderzoek na het boeken stelt me gerust met het feit dat het eiland sinds 2012 geen orkaan meer heeft gezien. Fingers crossed voor 2018 :). Ook is de prijs exclusief bagage. Dus ik word creatief en maak een korte inpaklijst voor Jamaica. Daarmee past alles wat ik voor 11 dagen nodig heb in mijn handbagage. Het grootste nadeel ontdek ik tijdens de 10 uur durende vlucht. De Basic Fare van Eurowings is exclusief onboard service. Voor eten moet je bijbetalen (en ook voor films en muziek).

Op mijn ultra efficiënte paklijst stond helaas geen “eten om 10 uur verveling door te komen” dus ik moet het doen met het gratis flesje water dat ik vind bij mijn stoel. Ik pak m’n winst met nog zo’n flesje van de onbezette stoel naast me en rantsoeneer mijn vier boterhammetjes van thuis. De heerlijke geuren van de maaltijden van mijn minder gierige medereizigers negeer ik trots.

Prijs van een reis naar Jamaica

Voor wie de zelfspot nog niet duidelijk is, heb ik een illustratie van de betrekkelijkheid van die bezuiniging in het volgende reisoverzicht die de prijs van een reis naar Jamaica uiteenzet, van de tram in Den Haag, de trein naar Duitsland, de vlucht naar Jamaica en de bus en taxi op het eiland. De vlucht blijkt daarin per kilometer verreweg het goedkoopst, zelfs als ik daar de luxe van een maaltijd aan boord bij op zou tellen. Besparen had ik beter kunnen doen op de gecharterde taxi die het hostel voor me regelde.

De vlucht bestrijkt 95,47% van de gemaakte kilometers, voor weliswaar het meeste geld van de hele reis (€215,- enkele reis), maar niet het meeste geld per kilometer: 3 eurocent. De gecharterde taxi is verhoudingsgewijs 200 keer duurder. Deze prijs voor een reis naar Jamaica via Errorfare vind ik ook achteraf best aantrekkelijk.

Uiteindelijk krijg ik zelfs geld terug bij vertraging.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.