Regen in de herfst in Zuid-Europa

regen in de herfst in zuid europa

geschreven door Pim op

Inmiddels ver in november, krijgen we ook steeds vaker te maken met regen in de herfst in Zuid-Europa. Spanje en Portugal bieden weinig plekken waar we kunnen ontkomen aan wisselvallige weersomstandigheden. Dat is dan zo, maar gelukkig kunnen we het een beetje zien aankomen, de spullen om het te kunnen trotseren of de alternatieve om het door te komen. Uiteindelijk breekt de zon altijd wel weer door en kunnen we ook in de herfst in Europa nog genieten van het mooie weer.

Drukgebieden die van de Atlantische Oceaan aankomen bij Portugal nemen veel vocht met zich mee. We zien in de app van Windy een patroon ontstaan in de loop van november. Veel drukgebieden worden door het vasteland afgewend richting de Golf van Biskaje, waar ze ongeremd doorrazen richting San Sebastian en Biarritz. Het zijn enorme weersystemen en ondanks dat ze afzwaaien brengt de staart steevast regen in de herfst in Zuid-Europa.

Op regenachtige dagen is het wel zo fijn als je belangrijke spullen droog blijven. De drybag van Veryus is de uitkomst. De dry bag is gemakkelijk te openen en sluiten met een verstelbare sluiting aan de bovenzijde wat tevens fungeert als handvat om de tas te tillen. Daarnaast zit er een schouderband bij inbegrepen om de tas op de rug te kunnen dragen. De tassen zijn in verschillende kleuren en opdrukken verkrijgbaar. Een limited edition ‘Eindeloos Reizen’ variant is op aanvraag verkrijgbaar! Je koopt de drybag via onze site met korting!

Zo zitten we snel hele dagen in de camper, die met dit weer ook langzaam vochtiger wordt. Een beter alternatief is om een stadje op te zoeken en met een korte wandeling wat ruimer onderdak op te zoeken in een café of restaurant. Als die afhankelijkheid ons tegen staat trekken we regenkleding aan en maken we ongeacht het weer een mooie wandeling. Zo is het toch genieten.

Zonnige dagen zijn er bovendien ook tussen de regenachtige door. Dat is gelijk lekker, want de temperatuur in Zuid-Europa blijft aangenaam, met zo’n 17° is het in de zon gelijk lekker. Uit de wind is het aangenaam warm. Dan is een dagje bij de camper beslist geen straf.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.