Reis naar het noorderlicht

Reis naar het noorderlicht

We lopen alvast warm voor de winter, waarin we weer een reis naar het noorderlicht maken in Fins Lapland. Omdat bijzondere natuurfenomenen nog mooier zijn als je ze kan delen, regelen we dit keer de reis ook gelijk voor een aantal familieleden. Samen reizen we noordwaarts!

Met de trein naar Lapland

Met de geboekte tickets plannen we om naar Helsinki te vliegen. Vanaf daar willen we per nachttrein doorreizen naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, op de rand van de poolcirkel. Met een huurauto rijden we dan de poolnacht in naar Hetta, een klein dorpje ver binnen de poolcirkel in Fins Lapland. Daar wachten we op gunstige omstandigheden om het Noorderlicht te zien.

Bezoek in de zomer

Deze zomer waren we al eens in Hetta, omdat we er toevallig langskwamen op een roadtrip naar de Noordkaap. Met de zomerse warmte barst het van de muggen, iets waar de vriendelijke beheerder helemaal aan gewend lijkt. Het was moeilijk voor te stellen hoe het er in de winter uit zal zien, in de poolnacht met een dik pak sneeuw en temperaturen ver onder nul.

We namen alvast een kijkje bij de cottages van Ounasloma, waarvan we er één geboekt hebben. De grote blokhutten langs de rivier, compleet met sauna, staan ruim uit elkaar op een groot terrein. Dat belooft een mooi winterverblijf te worden.

Eerdere reis naar Lapland

Al eens eerder maakten we een reis naar het noorderlicht in Fins Lapland en ook toen regelden we de reis zelf. Destijds gingen we met het vliegtuig, de trein en een bus naar Muonio, een uur rijden ten zuiden van Hetta. Nu zitten we dus nóg noordelijker. We kiezen nu voor Hetta omdat Ounasloma goedkopere groepsaccomodaties in Lapland biedt voor het grotere gezelschap waarmee we reizen, er in de buurt een mooie meerdaagse tocht met met een hondenslee via Hetta Huskies kan worden gemaakt en omdat we er nooit genoeg van krijgen om weer nieuwe plekken te zien!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Marian
  1 nov 2017

  Klinkt geweldig! Ik ga t volgen!

  Hetty
  1 nov 2017

  Pim en Jiska wat een gave reis in het vooruitzicht. Ik hoorde het al van Gonda. Ik verheug mij al op jullie reisverslagen zodat wij kunnen meegenieten op afstand. Liefs Hetty en Aart.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.