Een week Denver en omgeving

een week Denver en omgeving

geschreven door Jiska op

Jullie gaan lekker een week Denver en omgeving verkennen. Genieten van het leven in Colorado.
De trip begint in Denver, waar jullie de tijd hebben om de stad te ontdekken. Vervolgens zullen jullie met een huurauto genieten van het landschap in Colorado, waar je prachtige uitzichten hebt op de Rocky Mountains.

De prijzen die zijn vermeld zijn per kamer per nacht. Beschikbaarheid van de kamers is onder voorbehoud.

Dag 1

t/m

Dag 4

Denver

()

Jullie beginnen met het ontdekken van het centrum van Denver. Er is veel te zien in deze stad, van historische gebouwen, parken, leuke straten tot prachtige musea.

In State Capitol Denver kun je van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 – 15.00 een gratis tour van een uur volgen.
In het Denver Art museum vind je verschillende kunst van native Americans.
In het History Colorado Centre leer je van alles over de geschiedenis van Colorado.
Het Denver Museum of Nature & Science is een interactief museum en biedt van alles over wetenschap en natuur.
In het Molly Brown House kun je zien hoe Molly Brown zich vanuit de armere kringen heeft opgewerkt naar een rijk persoon die veel heeft betekend voor de vrouwenorganisatie en politiek.
Als je de drukte van de stad even wilt verlaten kun je een wandeling maken door Confluence Park. Vanuit dit park kun je de Platte Trail volgen die uitkomt in Chatfield Reservoir.
Ook in de Botanic Gardens kun je genieten van rust. Hier vind je lokale planten gemixt met planten uit Australië en Afrika. Er zijn 45 verschillende tuinen die allemaal een andere plaats van de wereld uitbeelden.
Natuurlijk gaan jullie ook lekker genieten van de winkels en restaurantjes die In Denver te vinden zijn. Een leuke plek is Lower Downtown. Rond Larimer Square vind je het oudste gedeelte van de stad.

Jullie kunnen kiezen uit verschillende accommodatie, zoals een slaapgelegenheid via AirBnB, een hotel of een hostel.

Overnachtingsopties

Dag 4

Mount Evans

( - 1,5 uur)

Jullie gaan vandaag een auto ophalen in Denver om daarna de stad uit te rijden. Jullie rijden vandaag via Idaho Springs naar Mount Evans. Vanaf de top bij Mount Evans heb je prachtig uitzicht op de Rocky Mountains. Het is een bergachtige rit, maar prima te doen. Onderweg zijn er plekken om te stoppen om mooie foto’s te maken en te wandelen. Bijvoorbeeld in de buurt van Mount Goliath Natural Area. De overnachting staat gepland in Idaho Springs. Houd er rekening mee dat je vanaf Mount Evans nog maximaal een uur moet rijden naar Idaho Springs.

Overnachtingsoptie

Dag 5

t/m

Dag 7

Rocky Mountain National Park

( - 2 uur)

Jullie rijden vanaf Idaho Springs door naar Rocky Mountain National Park. Je kunt hier prachtig wandelen met uitzichten over de Rocky Mountains. In de zomer is het hier wel druk, dus het is goed om je bezoek voor te bereiden. Zo kun je van te voren een ticket kopen (€17 voor auto en 2 personen).
Je kunt in het park rijden en op verschillende plekken stoppen om te wandelen.
Jullie kunnen alleen in het Nationale Park zelf slapen als jullie gaan kamperen. Anders is er mogelijkheid om in Estes Park te slapen, wat naast het Nationale Park ligt.

Een auto kan gehuurd worden bij enterprise.com en zal ongeveer €175 kosten.

Naast boven genoemde parken, kunnen jullie ook overwegen om naar Red Rocks Park of Pikes Peak te gaan. Deze twee bezienswaardigheden liggen beide in Colorado.

Bovenstaand reisadvies is een suggestie. De reis is altijd in te korten of te verlengen met een aantal dagen.
De accommodaties zijn appartementen. Jullie kunnen natuurlijk ook overwegen om een eigen tent mee te nemen. Er zijn  genoeg kampeeropties.
Willen jullie meer opties, over bijvoorbeeld andere plekken in Colorado of een ander advies voor een ander land, laat het gerust weten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.