Een week surfen in Marokko

surfen bij Imsouane

geschreven door Pim op

Een week surfen in Marokko is een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning. Met bijna altijd mooi weer in Marokko, geef je jezelf een goeie kans op een heerlijke week zon, zee en strand. Met de sportieve invulling kom je bijna zeker fitter terug dan je wegging. Is het je eerste keer dat je gaat surfen in Marokko, of ben je op zoek naar een andere plek om te verblijven? Lees dan verder!

Een week surfen in Marokko is voor de meeste mensen, die niet zo intensief surfen in Nederland en omstreken, ruim voldoende. Je kan hier als je wilt vaak bijna de hele dag in het water liggen en golf na golf pakken. Tegen het einde van de week is het niet gek als het steeds makkelijker wordt om heerlijk in de zon te blijven liggen met een boek of tijdschrift, of simpelweg een heerlijk uitzicht over lijntjes die binnen komen rollen.

De plek die je kiest voor je verblijf een belangrijke. En je kan verschillende kanten op. Van een camping tot een gezellig surfcamp of een luxe privéappartement, de mogelijkheden zijn er. Ook combinaties van surf en yoga zijn populair en veel surfhouses spelen hierop in. Of je het jezelf makkelijk wilt maken, of de gelegenheid wilt hebben om helemaal je eigen gang te gaan helpt je bepalen of je iets boekt met ontbijt of zelfs avondeten, iets met een keuken, of ter plekke op zoek gaat naar een lekker lokaal restaurantje.

Drie plaatsen kunnen perfect zijn voor een verblijf voor een week surfen in Marokko. Allen hebben andere kwaliteiten als je het ons vraagt, maar surfen kan je er zeker. De rest hangt voor een groot deel af van persoonlijke voorkeur, dus we doen enkel suggesties voor boekingen die je online kan doen om je week surfen in Marokko vast te leggen. Doen hoor! Je gaat er geen spijt van krijgen.

Taghazout

De bekendste surfspots in Marokko vind je bij Thagazout. Bij Anchor Point maak je kans op barrels en bij hele goede omstandigheden kan je zelfs helemaal terug naar Thagazout surfen. Dat vereist natuurlijk wel wat surfskills. Die verbeteren, of zelfs voor het eerst opdoen, kan gelukkig ook goed rondom Taghazout. Er zijn goede veilige beachbreaks waar je desnoods heerlijk een week in de whitewash kan oefenen. En er zijn talloze surfscholen en leraren om je daarbij te helpen. Goede surfshops verkopen hier wetsuits en surfaccessoires. Een surfboard huren in Thagazout kan ook eenvoudig. Een surfboard kopen in Thagazout is een iets grotere opgave. Het dorpje heeft ook leuke restaurantjes en winkeltjes en in het hoogseizoen is het altijd druk met surfers en locals. Voor verblijf in Taghazout kozen wij eens een appartement bij Morocco Surf Riders compleet met keuken en met uitzicht op zee voor een surfcheck vanaf het balkon!

Tamraght

Qua populariteit ligt Tamraght in de schaduw van Taghazout. Dat is eigenlijk perfect voor hen die deze plek wel weten te vinden. Dat vereist wat meer zelfstandigheid, want Tamraght is wat minder ingericht op de toerist. Toch zitten ook hier goede surfscholen en is er naast prima appartementen ook de gelegenheid om op een camping aan zee te overnachten. Ideaal met een campertje, maar ook tof in een tentje. ‘s Ochtends is het dan maar een klein eindje lopen voor een surfcheck bij Crocro Beach en Devil’s Rock. Zoek je een tof verblijf voor een week surf & yoga op basis van halfpension? Dan is Solid Surfhouse een aanrader!

Auto huren in Marokko

Voor een week surfen in Marokko vlieg je het best naar Agadir. Er is daar één vliegveld en er zijn verschillende verhuurbedrijven voor auto’s op de luchthaven. Goedkoop een auto huren voor een week in Marokko is goed te doen en zeker voor surfen erg handig. Met een handig soft roofrack neem je dan ook makkelijk je eigen boards mee. Je komt zo eenvoudig bij alle spots en kan het meeste uit een week surfen in Marokko halen.

Imsouane

We durven over een Imsouane nog van een surfparadijsje te spreken, voor Europese begrippen zo dicht bij Nederland. Dit vissersdorpje lijkt nog steeds een beetje te moeten wennen aan haar dubbelrol als surf-walhalla. Voor een week surfen in Marokko is Imsouane ongeveer zo ver rijden als je wellicht wilt, maar de moeite beslist waard. Twee surfspots op loopafstand van je verblijf in het dorp maken je leven makkelijk voor de tijd dat je hier bent. En er is iets voor iedereen, van beginners tot gevorderden, van shortboarders tot longboarders. In The Bay lopen de langste lijnen van heel Marokko, dus je hoeft je borst niet al te vaak nat te maken. Het kan er druk zijn, maar er is ook ruimte. Cathedral vangt meer swell en wind uit het noordoosten en is daarom vaak wat rustiger, maar kan ook mooi breken. Met een week in Imsouane Magic House heb je een super relaxt verblijf voor de boeg en kan je zelfs surfchecken vanuit een zwembad!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.