Kanoroute naar Bec d’Allier en de Loire

De kanoroute naar Bec d’Allier is de afsluiting van kanotochten over de Allier, omdat de Allier hier uitstroomt in de Loire. Daaraan voorafgaand kun je dus de een meerdaagse kanotocht over de Allier overwegen, voor zover die begaanbaar is per kano. Wij plannen een dag kanoën tot Bec d’Allier, met een kanotocht vanaf Le Veurdre.

Le Veurdre ligt in de benedenloop van de Allier. Het is van Le Veurdre nog zo’n 25 kilometer kanoën tot Bec d’Allier, in de buurt van Nevers. Dat is haalbaar op één dag. Er zijn op deze route nog wel een aantal obstakels, die beschreven staan in de informatie van het bedrijf voor kanoverhuur in Le Veurdre, Canoë en Terre d’Allier. We hebben ze ingetekend op de route hierboven. Bedenk wel dat de omstandigheden altijd kunnen veranderen.

Bij Nevers zijn alle voorzieningen beschikbaar, zoals een camping, supermarkt en openbaar vervoer, maar het centrum van de stad ligt vanaf Bec d’Allier op zo’n 6 kilometer stroomopwaarts langs de Loire. Een meer logische stop voor dergelijke diensten is daarom Fourchambault, dat nog eens een kleine 7 kilometer stroomafwaarts kanoën is.

We overwegen daarom om vóór die stad te wildkamperen. Er zijn aan beide kanten van de rivier, maar vooral aan de westkant, behoorlijke stroken met bomen en slechts kleine weggetjes, die daar schijnbaar enkel liggen voor mensen die van de natuur willen genieten. Met onze kleine tent kunnen we een overnachting daar beschouwen als een ‘bivouac‘, dat legaal is in Frankrijk.

Wildkamperen in Frankrijk

Wildkamperen is op veel plekken in Frankrijk toegestaan, maar er zijn wel regels. Onderscheid wordt gemaakt tussen een bivak (bivouac) en wildkamperen. Een bivak is eenvoudig, onder de sterren of in een kleine tent waarin je niet kan staan, terwijl onder wildkamperen ook overnachten in een camper valt. Langs de Allier en Loire zijn, buiten de natuurparken, veel mogelijkheden voor een bivak.

De dag erop kan als onderdeel van een kanoroute over de Allier / Loire beschouwd worden als de eerste hele dag kanoën op de Loire en is voor ons compleet nieuw terrein. Daarom voorzien we onszelf eerst van meer informatie in de introductie kanoroute de Loire: Bec d’Allier tot Orleans.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.