Kanoroute voor 1 dag kanoën in De Biesbosch

Kanoroute voor 1 dag kanoën in De Biesbosch

geschreven door Pim op

Een kanoroute voor 1 dag kanoën in De Biesbosch is handig als je voor de eerste keer dit gebied met een kano bevaart. De Biesbosch is een populaire plaats om te kanoën in Nederland, daarom kan het op dagen met goed weer druk zijn. Toch zijn er vaak wel rustige plaatsen te vinden, als je weet waar je moet zijn. Deze kanoroute voor 1 dag kanoën in De Biesbosch leidt je langs een aantal hoogtepunten voor kanoën in De Biesbosch en dan weer terug naar je vertrekpunt in een tocht van 2-4 uur, gerekend zonder stops, maar met ruim de tijd om op zoek te gaan naar dieren in De Biesbosch.

Kano huren bij Jachthaven van Oversteeg

Vertrekpunt voor deze kanoroute voor 1 dag kanoën in De Biesbosch is Jachthaven van Oversteeg bij Werkendam. Jachthaven van Oversteeg verhuurt kano’s voor aantrekkelijke prijzen. Onze voorkeur gaat altijd uit naar de Canadese kano’s, die in tweepersoons- en driepersoonsuitvoering beschikbaar zijn en ook ruimte kunnen bieden aan bagage. Je kan gratis een waterdichte ton lenen voor je kostbare spullen en andere benodigdheden voor een kanotocht zelf meenemen. Bij het betalen van de borg ontvang je een eenvoudige kaart waarop je de hierna genoemde benaming terug kunt vinden. Je kunt natuurlijk ook met je eigen kano De Biesbosch verkennen.

Kanoën in de polder Jantjes plaat

Na het verlaten van de jachthaven verlaten we direct rechts weer het Gat van de Hardenhoek om over de polder Jantjes plaat te kanoën. Het getij heeft invloed op de waterstand in De Biesbosch en er zijn hier ondiepe delen. De satellietfoto’s laten mooi zien waar dieper water kan worden verwacht. Het kan zijn dat het water onder de wandelbruggetjes te hoog staat om deze in de kano te passeren. Ons lukt het meestal wel om in de kano onder de bruggen door te komen. We verlaten de polder bij de kanosluis om het Gat van de Hardenhoek over te steken naar de sloot beneden Petrus.

Kanoroute voor 1 dag kanoën in de Biesbosch

Na het verlaten van de sloot beneden Petrus leidt de route verder tot het Gat van Van Kempen. De speelweide aan de linkerhand en de Rietplaat aan de rechterhand bieden mooie rustplaatsen. Hier kan je mooi lunchen, als je dat hebt voorbereid met je paklijst voor kanoën in De Biesbosch. Dit punt staat centraal in de kanoroute voor 1 dag kanoën in De Biesbosch, maar ook de kanoroute voor 2 dagen kanoën in De Biesbosch. Je kan vanaf hier een aantal kanten op.

Hoogtepunten voor kanoën in de Biesbosch

Onze hoogtepunten voor kanoën in De Biesbosch vinden vaak plaats in de kleinere kreekjes van het Nationale Park. We peddelen daarom graag de kreken in op de Groene Plaat beoosten Honderd en Dertig en de Biezengors beoosten Honderd en Dertig. Zonder kaart kan je hier zomaar verdwalen, tot kreekjes eindigen in een ondoordringbare barricade van omgevallen, of omgeknaagde bomen. Hier kan je met wat geluk zomaar een bever spotten in de Biesbosch, of een ijsvogel of arend. Kies hoe ver je gaat en of je de route voortzet tot in het Gat van Honderd en Dertig, om vervolgens weer langs de Rietplaat dezelfde route terug te volgen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.