Meerdaagse kanotocht over de Loire van Bec d’Allier tot Orléans

Voorbereidingen voor een meerdaagse kanotocht over de Loire van Bec d’Allier tot Orleans omvatten het verkennen van de rivier en de omgeving, het plannen met een dagschema en het maken van een paklijst. Je vindt hier de nodige informatie of verwijzingen daarnaar om zelf de meerdaagse kanotocht te maken.

Dagschema meerdaagse kanotocht over de Loire

 

Dag 1: Le Veurdre naar Bec d'Allier Dag 2: Bec d'Allier tot Val de Loire bij Charité-sur-Loire Dag 3: Kanotocht door Réserve Naturelle Val de Loire Dag 4: Rustdag Val de Loire Dag 5: Kanoroute van Val de Loire naar Cosne-Cours-sur-Loire Dag 6: Kanotocht Cosne-Cours-sur-Loire naar Ousson-sur-Loire Dag 7: Rustdag Briare (Loire Aquaduct)
Dag 8: Kanoroute van Ousson-sur-Loire naar Gien Dag 9: Kanoroute van Gien naar Sully-sur-Loire Dag 10: Kanoroute Sully-sur-Loire naar Châteauneuf-sur-Loire Dag 11: Rustdag Châteauneuf-sur-Loire (Musée de la Marine de Loire) Dag 12: Kanoroute naar Orleans Dag 13: Reisdag naar Nevers

Voor de paklijst

Dit deel kanoën op de Franse rivieren kan met veel verschillende typen kano’s. Wij gebruiken een eigen opvouwbare kano, je kan ook een opblaasbare kano of huurkano gebruiken. We vervoeren in de kano een aantal tassen bagage met kampeerspullen, kleding en eten – niet meer dan we samen met de kano kunnen dragen. Eten meenemen is niet noodzakelijk, omdat er langs de rivieren genoeg dorpjes zijn waar je inkopen kan doen. Wel is het handig om altijd wat eten op voorraad te hebben.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.