Naar Marokko met de auto

geschreven door Pim op

In dit reisadvies een route naar Marokko met de auto vanuit Nederland. Dit is een variatie op de snelste route naar Marokko, met meer informatie over de rit. Lees hier hoe je makkelijk langs de Pyreneeën komt en waar je met de boot oversteekt op de route naar Marokko met de auto. Ontdek ook wat je van de grensovergang kan verwachten als je met de auto naar Marokko gaat. 

Roadtrip naar Marokko

Een roadtrip naar Marokko klinkt misschien avontuurlijk. Toch maken veel Nederlanders deze reis. Om bijvoorbeeld familie te bezoeken of een mooie lange reis te maken. Ook als surfbestemming is Marokko een aanrader. Wie haast maakt kan de afstand van bijna 2500 kilometer van Nederland naar Marokko met de auto in 3 dagen afleggen. Voor mensen die veel spullen vervoeren naar Marokko, met een aanhangwagen naar Marokko gaan of met een caravan of camper naar Marokko rijden kan de rit natuurlijk langer duren. Onderweg kan je kamperen, maar houd er rekening mee dat in Frankrijk de campings niet het hele jaar open zijn.

De snelste route naar Marokko met de auto

De snelste route naar Marokko met de auto kan je het beste telkens onderweg door een navigatiesysteem laten berekenen. Je wordt dan waarschijnlijk tussen Biarritz en San Sebastián langs de Pyreneeën gestuurd. Dat is slim, want daar zijn de Pyreneeën het laagst. Er is ook een goede kans dat je niet over Madrid gestuurd wordt, omdat daar vaak file staat. Je maakt dan meer kilometers, maar komt sneller bij de boot.

Gratis navigatie op je telefoon

Heb je geen navigatiesysteem, of houdt je navigatiesysteem geen rekening met verkeersinformatie, overweeg dan deze route op Google Maps te gebruiken op je telefoon. Voorafgaand aan de reis kan je Google Maps kaarten downloaden voor offline gebruik via WiFi. Je kan kaarten downloaden voor Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Marokko. Let wel op dat navigatie op Google Maps in Marokko nog in bêta fase is. Er worden daar alleen routevoorbeelden getoond. Die kan je volgen, maar je krijgt daarbij geen gesproken instructies. Een bijrijder is dan niet alleen gezellig, maar komt ook goed van pas.

Bootovertocht naar Marokko met de auto

Je bent pas echt met de auto naar Marokko gereden, als je de bootovertocht van Spanje naar Marokko met de auto hebt gemaakt. Met de boot oversteken naar Marokko kan vanuit twee Spaanse steden, naar verschillende havens in Marokko. Deze route naar Marokko gaat uit van de goedkoopste optie van Algeciras naar Tanger Med. Kaartjes voor de verschillende ferries kun je al kopen vanaf Madrid, in één van de vele ticketverkoopwinkeltjes. Bij de haven zijn ook officiële ticketoffices. Ook kan je de boottocht naar Marokko online boeken. Ondanks vertraging door slecht weer hebben wij een goede ervaring met rederij Balearia. Bij de haven zijn ook officiële ticketoffices, waar je last-minute goedkope tickets voor de boot naar Marokko kan kopen.

Grensovergang naar Marokko met de auto

Op de boot worden de controles voor immigratie al gedaan. Je moet een papiertje invullen en krijgt dan direct een stempel in je paspoort. Eenmaal aangekomen in de haven moet alleen het papierwerk voor je buitenlandse auto nog worden geregeld. Dat kan lang duren. Je auto kan daarbij worden gecontroleerd op verboden spullen, zoals wapens maar ook drones. Dit werd handmatig gedaan, maar bij vertrek uit Marokko werd duidelijk dat de douane ook kan beschikken over een röntgenapparaat waarmee in één keer een hele rij auto’s kan worden gecontroleerd. Dit hele proces is gratis. Uiteindelijk rij je weg met een tijdelijk bewijs van invoer waarmee je verder mag rijden met je auto in Marokko.

Meer informatie over met de auto naar Marokko

Meer informatie over praktische zaken die je tegenkomt bij het rijden van deze route met de auto naar Marokko, vind je in onze blogpost over de reis met de auto naar Marokko. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van tickets voor de bootovertocht van Algeciras naar Tanger en vertraging die je kan je verwachten. Daarbij zijn ook ervaringen beschreven met het papierwerk regelen voor tijdelijke invoer van een buitenlandse auto in Marokko.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.