Naar Marokko met de auto

geschreven door Pim op

In dit reisadvies een route naar Marokko met de auto vanuit Nederland. Dit is een variatie op de snelste route naar Marokko, met meer informatie over de rit. Lees hier hoe je makkelijk langs de Pyreneeën komt en waar je met de boot oversteekt op de route naar Marokko met de auto. Ontdek ook wat je van de grensovergang kan verwachten als je met de auto naar Marokko gaat. 

Voor je vertrekt

Naar Marokko met de auto betekent een lange reis. Met een auto vol bagage en personen vraag je op zo’n afstand wat van het voertuig. Het komt veel voor dat mensen pech onderweg krijgen. Het laatste wat je wilt is stil komen te staan langs de weg.

Met de goedkope pechservice van Wegenwacht® van ANWB kan je prettig worden geholpen bij pech onderweg. Met ANWB Wegenwacht Europa Plus kan je zelfs geholpen worden in Marokko.

Bespaar eenvoudig zorgen en kosten van Nederland naar Marokko met de auto!

Roadtrip naar Marokko

Een roadtrip naar Marokko klinkt misschien avontuurlijk. Toch maken veel Nederlanders deze reis. Om bijvoorbeeld familie te bezoeken of een mooie lange reis te maken. Ook als surfbestemming is Marokko een aanrader. Wie haast maakt kan de afstand van bijna 2500 kilometer van Nederland naar Marokko met de auto in 3 dagen afleggen. Voor mensen die veel spullen vervoeren naar Marokko, met een aanhangwagen naar Marokko gaan of met een caravan of camper naar Marokko rijden kan de rit natuurlijk langer duren. Onderweg kan je kamperen, maar houd er rekening mee dat in Frankrijk de campings niet het hele jaar open zijn.

Snelste route naar Marokko met de auto

De snelste route naar Marokko met de auto kan je het beste telkens onderweg door een navigatiesysteem laten berekenen. Je wordt dan waarschijnlijk tussen Biarritz en San Sebastián langs de Pyreneeën gestuurd. Dat is slim, want daar zijn de Pyreneeën het laagst. Er is ook een goede kans dat je niet over Madrid gestuurd wordt, omdat daar vaak file staat. Je maakt dan meer kilometers, maar komt sneller bij de boot.

Gratis navigatie op je telefoon

Heb je geen navigatiesysteem, of houdt je navigatiesysteem geen rekening met verkeersinformatie, overweeg dan deze route op Google Maps te gebruiken op je telefoon. Voorafgaand aan de reis kan je Google Maps kaarten downloaden voor offline gebruik via WiFi. Je kan kaarten downloaden voor Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Marokko. Let wel op dat navigatie op Google Maps in Marokko nog in bêta fase is. Er worden daar alleen routevoorbeelden getoond. Die kan je volgen, maar je krijgt daarbij geen gesproken instructies. Een bijrijder is dan niet alleen gezellig, maar komt ook goed van pas.

Bootovertocht naar Marokko met de auto

Je bent pas echt met de auto naar Marokko gereden, als je de bootovertocht van Spanje naar Marokko hebt gemaakt. Met de boot oversteken naar Marokko kan vanuit twee Spaanse steden, naar verschillende havens in Marokko. Deze route naar Marokko gaat uit van de goedkoopste optie van Algeciras naar Tanger Med. Kaartjes voor de verschillende ferries kun je kopen vanaf Madrid, in één van de vele ticketverkoopwinkeltjes. Het is daar moeilijk na te gaan of je een goede prijs krijgt. Bij de haven zijn ook officiële ticketoffices, waar je gewoonlijk iets meer betaalt en een beetje geluk moet hebben dat er nog plaats is, omdat je daar last-minute kaartjes koopt. Wil je prijzen vergelijken en wat meer zekerheid over je vertrekdata; dan kan je het best de boottocht naar Marokko online boeken. Ondanks vertraging door slecht weer hebben wij een goede ervaring met rederij Balearia.

Grensovergang naar Marokko met de auto

Op de boot worden de controles voor immigratie al gedaan. Je moet een papiertje invullen en krijgt dan direct een stempel in je paspoort. Eenmaal aangekomen in de haven moet alleen het papierwerk voor je buitenlandse auto nog worden geregeld. Dat kan lang duren. Je auto kan daarbij worden gecontroleerd op verboden spullen, zoals wapens maar ook drones. Dit werd handmatig gedaan, maar bij vertrek uit Marokko werd duidelijk dat de douane ook kan beschikken over een röntgenapparaat waarmee in één keer een hele rij auto’s kan worden gecontroleerd. Dit hele proces is gratis. Uiteindelijk rij je weg met een tijdelijk bewijs van invoer waarmee je verder mag rijden met je auto in Marokko.

Meer informatie over met de auto naar Marokko

Meer informatie over praktische zaken die je tegenkomt bij het rijden van deze route naar Marokko, vind je in onze blogpost over de reis met de auto naar Marokko. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van tickets voor de bootovertocht van Algeciras naar Tanger Med en vertraging die je kan je verwachten. Daarbij zijn ook ervaringen beschreven met het papierwerk regelen voor tijdelijke invoer van een buitenlandse auto in Marokko.

Reacties

  Zubida

  Nuttige informatie 👌

  13 april 2019 om 20:45 uur
   Mans

   Ga je naar marokko zoubida

   19 mei 2019 om 16:59 uur
  Lina

  Wie weet wat het kost onderweg naar Marocco?

  1 juli 2019 om 16:12 uur
   Pim

   Hoi Lina,
   Je moet rekening houden met brandstofkosten, tolkosten in Frankrijk, Spanje en Marokko en kosten voor het overvaren naar Marokko. Dat hangt dan ook samen met het type auto dat je gebruikt, de route die je neemt met de auto en de boot en het moment waarop je reist/overvaart. Bekijk ook de voorbeeldberekeningen van de kosten van Nederland naar Marokko.

   2 juli 2019 om 12:01 uur
  In de mix fhemti

  Je moet altijd rekenen op 1000€ +- gaan en terug. Met boot hangt van persoon en auto af, extra geld is is altijd een goed idee, want je word altijd verrast onderweg 🙂

  17 juli 2019 om 03:52 uur
  Sami

  Hallo
  ik heb vraag
  moet ik de boot ticket online kopen of beter bij de balie in spanje kopen en welke is de goedkoop

  23 juli 2019 om 10:40 uur
   Pim

   Hoi Sami,
   Je kan online tickets voor de boot naar Marokko vergelijken en ook in de haven nog eens navraag doen. Doe dat dan echt in de haven, niet bij een willekeurig kantoortje erbuiten. Het is niet verplicht om online een ticket te kopen. Het kan wel druk zijn in de haven. Als je gelijk door wilt rijden is een open ticket misschien een optie, zoals Younes hieronder beschrijft. Dat is wellicht iets duurder.

   26 juli 2019 om 07:13 uur
  Younes

  Salam sami.
  Ik raad je aan om een open ticket online te boeken. Zo hoef je geen rekening te houden met vertrektijden van de boot. En kan je altijd met de eerst volgende boot mee wanneer je daar aankomt.

  23 juli 2019 om 21:34 uur
   Pim

   Bedankt voor de aanvulling!

   26 juli 2019 om 06:51 uur
  Mo

  Hallo, er staat 1800km, maar de reis naar Marokko is ruim 2500km, 1800 is alleen al tot nog voor Madrid ongeveer. Gr

  5 augustus 2019 om 01:07 uur
   Pim

   Je hebt gelijk Mo, bedankt voor je aanvulling! Het is aangepast.

   5 augustus 2019 om 20:00 uur
  Fred

  Als je gaat puzzelen zou je ook even naar de boot vanuit Barcelona kijken. Je komt dan rechtstreeks in Marokko.

  2 januari 2020 om 20:45 uur

   Hoi Fred,
   Bedankt voor de toevoeging. We hoorden gister toevallig over deze optie en hebben gelijk een overzicht gemaakt van alle opties voor overvaren naar Marokko vanuit Spanje! Wie weet proberen we deze de volgende keer 🙂

   3 januari 2020 om 19:00 uur
  CasaKoe

  Hallo even een vraagje
  Is het verboden om een drone of go pro mee te nemen naar Marokko of zelfs verder naar Burkina Faso ?

  1 februari 2020 om 11:50 uur
   Pim

   Hoi,
   Bij de Marokkaanse grens worden drones ingenomen. Je kan deze later weer ophalen, maar omdat je er toch niets mee kan in Marokko, raden we af om een drone naar de Marokkaanse grens te brengen. Sommige controles aan de grens gaan zover als een röntgenscans van complete auto’s, dus de pakkans is aanzienlijk. Particulier vliegen met een drone in Marokko is illegaal.

   Hoe het met de regels voor vliegen met een drone in Burkina Faso zit, weten we niet precies. Ook andere bronnen hebben daar minder informatie over. Je kan deze informatie misschien inwinnen via een ambassade. Maar doorreizen via Marokko gaat dan alleen lukken als je vliegt en aankomt en vertrekt in dezelfde luchthaven (waar je dan misschien de drone weer op zou kunnen halen).

   Wat ben je van plan :)?

   1 februari 2020 om 16:27 uur
  Tweelingggg

  ewa eeh weet iemand hoe je naar marokko moet zo met de auto tot….. daarna verder met de veerboot naar….. met het vliegtuig vanuit …… naar de luchthaven van…..

  aub antwoord snel is voor school bro

  17 november 2020 om 15:26 uur
   Pim

   Hi, er staan antwoorden op je vragen in bovenstaand artikel. Met de auto en de veerboot kom je al in Marokko. Je hoeft dan niet meer met het vliegtuig. Wil je nog meer weten?

   24 november 2020 om 18:53 uur
   Yussoef

   Hahaha, zemmel.
   Jij bent echt een borro dampoe, met je domme vragen.

   8 januari 2022 om 11:41 uur
  Mo

  Voor mensen die in 2021 naar Marokko willen reizen, mijn advies is: niet doen, er chaos in Marokko, bovendien, er is ruzie tussen Spanje en Marokko, en een groot probleem met CORONA. Dus niet naar Marokko reizen misschien in 2022. Gr, Mo.

  11 juli 2021 om 18:12 uur

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.