Overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk

geschreven door Pim op

Voor overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk bedient één haven reizigers die er de voorkeur aan geven om een grote afstand over zee af te leggen en daarmee mogelijk ook nog goedkoper overvaren naar Marokko. Eenmaal op de ferry naar Marokko vanuit Frankrijk hoef je niets meer te doen dan te wachten. Bedenk wel dat er bepaalde beperkingen zitten aan het maken van de overtocht vanuit Frankrijk. We lichten ze hier toe.

Overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk kan de reis een heel stuk makkelijker en zelfs goedkoper maken. Als je de kosten van doorrijden voor overvaren naar Marokko vanuit Spanje meeweegt, kan je met een goedgeprijsd ticket goedkoper uitkomen door vanuit Frankrijk naar Marokko over te varen, zelfs mét een cabine om de nacht op de boot comfortabel door te brengen.

Voor je vertrekt

Naar Marokko met de auto betekent een lange reis. Met een auto vol bagage en personen vraag je op zo’n afstand wat van het voertuig. Het komt veel voor dat mensen pech onderweg krijgen.

Het is daarom echt aangeraden om pechservice van Wegenwacht® van ANWB af te sluiten, zodat je prettig geholpen kan worden bij pech onderweg. Met ANWB Wegenwacht Europa Plus (maar € 17,15 per maand) kan je zelfs geholpen worden in Marokko.

Er zijn regelmatig goede aanbiedingen voor de pakketten, dus check zeker even deze links. Het kan een hoop schelen in jouw kosten van Nederland naar Marokko met de auto!

De kritische vergelijker kan op een goede vergelijkingssite zien dat de Italiaanse aanbieder opereert van zo ver als Genoa, voor overvaren naar Marokko vanuit Italië, tot en met Barcelona, voor overvaren naar Marokko vanuit Spanje. Je moet er daarom rekening mee houden dat de vertrekhaven in Frankrijk en zelfs de bestemmingshavens in Marokko onderdeel kunnen zijn van een langer traject waar, met tussenstops, meer passagiers aan boord worden gehaald, of passagiers van boord gaan. Zeker bij het maken van een vergelijking met doorrijden naar Spanje, kan dezelfde rederij daarom interessanter zijn op de kortere overtochten naar Marokko vanuit Spanje. Neem dat dan ook in overweging als je een prijsvergelijking voor overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk maakt.

Reacties

  Karima

  Hoi hoe kan je een boot boeken van Marokko naar Frankrijk?

  18 juni 2021 om 13:11 uur
   Pim

   Hoi Karima,
   Je kan de boot boeken via Direct Ferries door te klikken op: hier boeken. Je kan daar de reisdata en gegevens invoeren voor een prijs opgave en direct tickets bestellen.
   Succes!

   18 juni 2021 om 14:51 uur
  Salahddine

  Hoeveel kost een ticket vanuit Frankrijk met de boot naar Tanger?

  6 juli 2021 om 23:17 uur
  Hasna

  Hallo
  je rijdt met de wagen naar Marokko maar iemand anders rijd deze terug? Hoe gaat dat bij de douane?

  6 augustus 2021 om 16:35 uur
   Pim

   Hoi Hasna,
   Dat weet ik niet precies. Het lijkt me geen probleem zolang beide chauffeurs hun papieren bij zich hebben en de juiste autopapieren. Afhankelijk van het kenteken is extra registratie nodig bij binnenkomst, die tijdelijk geldig is.
   Succes! Groet, Pim

   7 augustus 2021 om 09:08 uur

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.