Overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk

Overvaren naar Marokko via Ceuta

geschreven door Pim op

Voor overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk bedient één haven reizigers die er de voorkeur aan geven om een grote afstand over zee af te leggen en daarmee mogelijk ook nog goedkoper overvaren naar Marokko. Eenmaal op de ferry naar Marokko vanuit Frankrijk hoef je niets meer te doen dan te wachten. Bedenk wel dat er bepaalde beperkingen zitten aan het maken van de overtocht vanuit Frankrijk. We lichten ze hier toe.

Overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk kan de reis een heel stuk makkelijker en zelfs goedkoper maken. Als je de kosten van doorrijden voor overvaren naar Marokko vanuit Spanje meeweegt, kan je met een goedgeprijsd ticket goedkoper uitkomen door vanuit Frankrijk naar Marokko over te varen, zelfs mét een cabine om de nacht op de boot comfortabel door te brengen.

De kritische vergelijker kan op een goede vergelijkingssite zien dat de Italiaanse aanbieder opereert van zo ver als Genoa, voor overvaren naar Marokko vanuit Italië, tot en met Barcelona, voor overvaren naar Marokko vanuit Spanje. Je moet er daarom rekening mee houden dat de vertrekhaven in Frankrijk en zelfs de bestemmingshavens in Marokko onderdeel kunnen zijn van een langer traject waar, met tussenstops, meer passagiers aan boord worden gehaald, of passagiers van boord gaan. Zeker bij het maken van een vergelijking met doorrijden naar Spanje, kan dezelfde rederij daarom interessanter zijn op de kortere overtochten naar Marokko vanuit Spanje. Neem dat dan ook in overweging als je een prijsvergelijking voor overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk maakt.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Karima
  18 juni 2021 om 13:11 uur

  Hoi hoe kan je een boot boeken van Marokko naar Frankrijk?

   Pim
   18 juni 2021 om 14:51 uur

   Hoi Karima,
   Je kan de boot boeken via Direct Ferries door te klikken op: hier boeken. Je kan daar de reisdata en gegevens invoeren voor een prijs opgave en direct tickets bestellen.
   Succes!

  Salahddine
  6 juli 2021 om 23:17 uur

  Hoeveel kost een ticket vanuit Frankrijk met de boot naar Tanger?

  Hasna
  6 augustus 2021 om 16:35 uur

  Hallo
  je rijdt met de wagen naar Marokko maar iemand anders rijd deze terug? Hoe gaat dat bij de douane?

   Pim
   7 augustus 2021 om 09:08 uur

   Hoi Hasna,
   Dat weet ik niet precies. Het lijkt me geen probleem zolang beide chauffeurs hun papieren bij zich hebben en de juiste autopapieren. Afhankelijk van het kenteken is extra registratie nodig bij binnenkomst, die tijdelijk geldig is.
   Succes! Groet, Pim

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.