Overvaren naar Marokko vanuit Italië

Overvaren naar Marokko via Ceuta

geschreven door Pim op

Voor een reis met de auto naar Marokko vanuit Nederland klinkt overvaren naar Marokko vanuit Italië wellicht wat vergezocht. Toch kan de autorit het kortst worden door de overtocht naar Marokko in Italië te starten. Er kan zelfs een interessante combinatie worden gemaakt met de autoslaaptrein naar Italië. Zo kan je een auto een hoop kilometers besparen en kan reizen naar Marokko met de auto ook heel ontspannen worden gedaan.

Voor je vertrekt

Naar Marokko met de auto betekent een lange reis. Met een auto vol bagage en personen vraag je op zo’n afstand wat van het voertuig. Het komt veel voor dat mensen pech onderweg krijgen. Het laatste wat je wilt is stil komen te staan langs de weg.

Met de goedkope pechservice van Wegenwacht® van ANWB kan je prettig worden geholpen bij pech onderweg. Met ANWB Wegenwacht Europa Plus kan je zelfs geholpen worden in Marokko.

Bespaar eenvoudig zorgen en kosten van Nederland naar Marokko met de auto!

Twee rederijen bieden vanuit het noorden van Italië overtochten naar Marokko aan. Wekelijks zijn er gemiddeld vier afvaarten, dus doorreizen met de auto naar Marokko vanuit Italië vereist wat planning. Let bovendien op de verschillen in de vaartijd op de verschillende trajecten, die nog aardig op kan lopen. Reken op bijna twee volle dagen varen. Daar moet je zin in hebben.

Net als bij overvaren naar Marokko vanuit Frankrijk wordt de reis over land een stuk korter met overvaren naar Marokko vanuit Italië. Zo kan ook overvaren naar Marokko vanuit Italië goedkoper zijn dan overvaren naar Marokko vanuit Spanje, doordat je op brandstofkosten en overnachtingskosten bespaart. Je moet dan wel een goede ticketprijs vinden en daarom loont het om de prijzen in de gaten te houden op een goede vergelijkingssite voor boottickets naar Marokko.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Margareth Harens
    24 december 2021 om 17:15 uur

    Graag zou ik per auto trein naar Marokko willen reizen vanuit Nederland – is dat mogelijk?

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.