Reisadvies voor 14 dagen Georgië

Reisadvies voor 15 dagen Georgië

geschreven door Jiska op

Dit is een reisadvies voor 14 dagen Georgië. Een land met prachtige bergen, oude steden, vriendelijke mensen en prachtige natuur. En dat op maar ongeveer vijf uur vliegen. Natuurlijk lukt het niet om het hele land te zien, maar met deze route krijgen jullie hopelijk wel een goede en mooie indruk, op een ontspannen manier!

Je vindt hier eerst adviezen voor vliegtickets naar Georgië en een auto huren in Georgië. Daarna vervolgt het advies met een dag tot dag schema voor accommodaties en activiteiten overdag. Onderaan iedere bestemming staan een aantal suggesties voor accommodaties. Om Georgië goed te kunnen ervaren adviseren we de activiteiten af te wisselen met cultuur en natuur. Dit is dan ook beide opgenomen in het reisadvies. Bekijk en volg voor het boeken het actuele reisadvies voor Georgië van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

De prijzen die zijn vermeld, zijn per vliegtickets en per kamer per nacht. Beschikbaarheid en prijzen van de kamers, auto  en vluchten zijn onder voorbehoud.

Vliegtickets en auto huren

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Tbilisi of Kutaisi, Georgië, te vliegen. Er zijn directe vluchten (duurder en kortere reistijd) en vluchten met een overstap (goedkoper en langere reistijd).

  • KLM Amsterdam – Tbilisi (directe vlucht) vertrek 24 augustus en terug op 7 september €850,- p.p
  • KLM Amsterdam – Tbilisi (vlucht met overstap) vertrek 25 augustus en terug op 7 september €670,- p.p.
  • Air Baltic Amsterdam – Tbilisi (vlucht met overstap, nacht aankomst en vertrek) vertrek 25 augustus en terug op 7 september €450,-
  • Georgian Airways Amsterdam – Tbilisi (vlucht met overstap) vertrek 25 augustus en terug op 7 september €985,-
  • Wizzair Eindhoven – Kutaisi (vlucht met overstap) vertrek 24 augustus en terug op 7 september €292,- p.p.

Vanaf het vliegveld van Tbilisi of Kutaisi kunnen jullie een auto huren. De prijzen van de autoverhuur kunnen jullie vergelijken op deze site. Je kan via deze site bij grote en lokale bedrijven huren en een betaalbare autoverzekering afsluiten. Ons advies is om een wat groter bedrijf te kiezen dat goede recensies heeft. Het totale bedrag van de autohuur zal tussen de €300,- en €500,- zijn.

Reisadvies voor 14 dagen Georgië

 

Dag 1

t/m

Dag 3

Tbilisi

()

Jullie reis begint in de hoofdstad van Tbilisi. Jullie kunnen met een taxi naar jullie accommodatie gaan, zodat jullie nog geen auto hoeven te huren de eerste paar dagen.
We adviseren om een aantal dagen de tijd te nemen om Tbilisi en omgeving te bezoeken. Het centrum van Tbilisi is oud, maar Tbilisi heeft ook een moderne kant. Zo vind je de moderne Bridge of Peace langs de rivier de Koera en behoort het paleis ook tot het moderne gedeelte van Tbilisi. Het oude centrum bestaat uit veel kleine straatjes. Je kan ze te voeten verkennen en de stad in je opnemen. Er zijn veel kerken te vinden, zoals de Betlemi kerk, en soms kom je kleurrijk mozaïek tegen dat nog stamt uit de Sovjet tijd. Vanaf het Narikala fort heb je een mooi uitzicht over de stad. Lekker eten is te vinden in King Erekle Street.
In Tbilisi zijn veel markten waar je je echt tussen de locals bevindt. De Dezerter market is een grote markt bij het centraal station. Hier is echt van alles te koop. De markten bevinden zich vaak tussen een ingang van twee kleine winkeltjes, dus het is soms even zoeken.
Er zijn in Tbilisi ook meerdere zwavelbaden te vinden. In het Orbeliani badhuis zijn sauna’s en stoombaden te vinden. Het kleinere Sulphur badhuis heeft zwavelbaden.
Een daguitstapje vanuit Tbilisi maak je naar Mtscheta, om de Svetitskhoveli kathedraal te bezoeken die op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Je vindt er ook het Samtavro klooster.

Dag 3

t/m

Dag 6

Naar Kazbegi

(3 uur)

Vandaag verlaten jullie Tbilisi en rijden jullie naar Kazbegi. Je rijdt door een prachtig landschap. Een stop bij het Ananuri klooster is zeker de moeite waard. Dit klooster ligt op een mooie plek aan het Zhinvali stuwmeer en bestaat uit verschillende gebouwen.
Het is aan te raden een aantal dagen in Kazbegi te blijven, omdat er verschillende bezienswaardigheden zijn in de omgeving. Zo kun je prachtig wandelen in de Sno vallei, vanuit het dorpje Juta, en in de Truso Vallei. Op de site van Caucasus Trekking is veel informatie te vinden over wandelen in deze omgeving. Een wandeling die je zeker niet moet overslaan is een wandeling naar de kerk Gergeti Trinity. Je kunt hier zelfstandig wandelend naar toe (1,5 uur heen) of met een tour in een jeep met chauffeur. Het uitzicht dat je hebt op de Kazbeg berg is fantastisch.

Dag 6

t/m

Dag 8

Naar Sighnaghi

( - 4,5 uur)

Vanuit Kazbegi rijden jullie via Tbilisi naar het oosten, richting hét wijngebied van Georgië; Kakheti. In deze regio is veel te zien. Overnachten kunnen jullie in het dorpje Sighnaghi. Op weg naar Sighnaghi kunnen jullie een tussenstop maken bij het David Gareja klooster (je moet er wel iets voor omrijden). In het dorp Sighnaghi kom je veel wijngaarden tegen en er is een mooie kerk te bezoeken.
Vanuit Sighnaghi kunnen jullie het Nekresi klooster en het Gremi klooster bezoeken.
Op zondag 1 september is het de moeite waard om de markt in Kabali vroeg te bezoeken (07.00u). Je vindt hier een grote markt waar van alles te koop is. Maar het hoogtepunt is de veemarkt die hier gehouden wordt.

Dag 8

Naar Kutaisi

( - 5 uur)

Vanaf Sighnaghi rijden jullie weer via Tbilisi richting het westen. Jullie blijven een nacht in Kutaisi om deze stad te kunnen bezoeken. Ook hier is een levendige markt te vinden.

Overnachtingsopties

Dag 9

t/m

Dag 12

Naar Mestia

( - 5 uur)

Jullie laatste plek in Georgië is het gebied Svaneti. Je bevindt je hier tussen hoge bergtoppen, stromende rivieren en gletjers. Het ligt voor de hand om in Mestia te slapen.  Hier kun je ook het Svaneti Museum van Geschiedenis en Etnografie bezoeken. In het gebied Svaneti kun je prachtig wandelen. Zo kun je vanaf Mestia naar Chalaadi gletsjer wandelen. Ook kun je vanaf Mestia een mooie wandeling maken naar de Koruldi meren die aan de voet van de Ushba berg liggen. Ten oosten van Mestia vind je Hatsvali kabelbaan. Daarmee kom je snel op de Zuruldi kam, als de kabelbaan in werking is. Daarnaar kan je informeren bij het bezoekerscentrum van Mestia op Seti Square. Ook voor deze regio vind je op de site van caucasus trekking meer informatie over deze en andere wandelingen in deze omgeving.

Dag 12

Naar het Gelati Klooster

( - 4,5 uur)

Op de terugweg naar Tbilisi is het de moeite waard om het Gelati Klooster te bezoeken dat bij Kutaisi ligt. Het is handig om weer een nachtje in Kutaisi te slapen, want het Gelati Klooster ligt op ongeveer 10 km van de stad.

Overnachtingsopties

Dag 13

Naar Tbilisi

(3,5 uur)

Vandaag rijden jullie vanaf Kutaisi terug naar Tbilisi. Jullie overnachten nog 1 nacht in Tbilisi, voordat jullie weer terug naar huis vliegen. Jullie kunnen de accommodatie nemen waar jullie eerder ook al overnacht hebben of een nieuwe uitkiezen.

Dag 14

Naar Nederland

Vandaag verlaten jullie het mooie Georgië en gaan jullie weer terug naar Nederland. Hopelijk hebben jullie een fijne tijd gehad!

Route rondreis Georgië

Bovenstaand reisadvies voor 14 dagen Georgië is een suggestie. De reis is altijd in te korten of te verlengen met een aantal dagen.
Willen jullie meer opties, over bijvoorbeeld andere plekken in Georgië, andere accommodaties of een ander advies voor een ander land, laat het gerust weten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.