Reisadvies voor Noord Amerika: USA en Canada

Reisadvies voor Noord Amerika

geschreven door Jiska op

Dit is een reisadvies voor het oosten van Noord Amerika. Voor een reis van drie maanden door de Verenigde Staten en Canada. We adviseren jullie om te vliegen naar New York. Jullie hoeven dan niet met de camper door deze grote stad te rijden. Na een aantal dagen kunnen jullie met het openbaar vervoer naar Baltimore om jullie camper op te halen. Jullie camperavontuur kan dan echt beginnen.Dit reisadvies omvat twee verschillende routes:

Ons advies is om de route van 7.000 km te volgen. Jullie hebben dan meer tijd om te genieten van de mooie plekken in de Verenigde Staten en Canada en kunnen in een rustig tempo alles bekijken. Onze ervaring heeft ons geleerd dat dat leuker is dan meer zien in een korte tijd. Als jullie dan een fijn plekje hebben gevonden waar jullie langer willen blijven, kan dat ook en hoeven jullie niet snel door naar de volgende bestemming. Jullie hebben dan ook de mogelijkheid om spontane uitstapjes te doen tijdens de reis, als er iets op jullie pad komt dat jullie aanspreekt.

Reisadvies Noord Amerika (korte route)

 • Hoogtepunten route van 7000km

  Alles uitvouwen Alles inklappen
 • New York naar Baltimore met OV

  Na een aantal dagen New York kunnen jullie met het openbaar vervoer naar Baltimore om jullie camper op te halen. De Greyhound bussen maken reizen in deze stedelijke gebieden makkelijker. De busreis duurt ongeveer 3,5 uur en kost €15,-.

 • Baltimore naar Washington DC

  Jullie hebben de tijd om Washington DC te ontdekken.

 • Washington DC naar Shenandoah NP

  Na Washington DC rijden jullie naar Shenandoah NP. Dit park ligt op 120 km van Washington DC. Dwars door het park ligt Skyline Drive, een prachtige route. Daarnaast kunnen jullie in het park wandelen over de vele wandelpaden, wilde dieren spotten en genieten van watervallen en rotsformaties. Er zijn meerdere campings te vinden.

 • Shenandoah NP naar  Cherokee National Forest

  De route brengt jullie via Buena Vista en en Low Moor naar Cherokee National Forest. Ook hier zijn wandelpaden en campings.

 • Cherokee National Forest naar Great Smoky Mountains NP

  Naast de mooie natuur vinden jullie in Great Smoky Moutains NP ook veel historie. Dat komt omdat het Cherokee volk hier heeft geleefd. Er zijn wandelpaden van verschillende niveaus en ook hier zijn wilde dieren te spotten.

 • Great Smoky Mountain NP naar ChattaHoochee National Forest

  Vanaf Great Smoky Mountain NP rijden jullie via Nantahala National Forest naar Chattahoochee National Forest. Beiden parken waar je kunt wandelen en kamperen.

 • Chattahoochee National Forest naar Mammoth Cave NP

  Vanaf Chattahoochee National Forest rijden jullie naar Mammoth Cave NP, via Chattanooga en Nashville.
  Nashville; voor muziekliefhebbers dé stad om te bezoeken. Het Country Music Hall of fame schijnt een bezoekje waard te zijn.
  Eenmaal in Mammoth Cave NP kunnen jullie genieten van de grotten en ondergrondse rivieren. De grotten zijn alleen te bezoeken met een gids. Naast de grotten zijn er ook veel wandelpaden in Mammoth Cave NP.

 • Mammoth Cave NP naar Chicago

  Vanaf Mammoth Cave NP rijden jullie via Louisville en Indianapolis naar Chicago. Jullie kunnen een aantal dagen uittrekken om deze stad te bezoeken. Een boottocht langs de skyline van Chicago is een aanrader.

 • Chicago naar Niagara Watervallen

  Vanaf Chicago rijden jullie via Detroit naar de Niagara Watervallen in Canada. Deze enorme watervallen liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Naast het mooie uitzicht op de watervallen kun je ook met een boot tot heel dicht bij de watervallen komen. Poncho’s worden op de boot uitgedeeld!

 • Niagara Watervallen naar Toronto

  Vanaf de Niagara Watervallen brengen jullie een bezoek brengen aan de stad Toronto. Bekijk de stad vanaf hoogte bovenop de CN Tower en breng een bezoekje aan de St. Lawrence Market waar je inkopen voor een picknick in één van de parken van Toronto.

 • Torontonaar Bruce Peninsula NP

  In Bruce Peninsula NP vinden jullie enorme kliffen. Je kunt hier prachtig wandelen, zwemmen en kanoën.

 • Bruce Peninsula NP naar Algonquin Provincial Park

  Het Algonquin Provincial Park is een mooi park waar jullie kunnen genieten van de mooie natuur van Canada. Er is ook hier veel te doen: wandelen, fietsen, kanoën en kamperen. Er is een grote kans dat je langs de weg in het park een eland ziet. Die zijn dol op het zout dat blijft liggen na het strooien in de winter.

 • Algonquin Provincial Park naar Cape Breton Highlands NP

  Op de weg naar Cape Breton Highlands NP kom je langs drie grote steden van Canada. Ottawa, Montreal en Quebec. Wanneer jullie toe zijn aan het stadsleven is een tussenstop in één van deze steden een mogelijkheid.
  Eenmaal in Cape Breton Highlands NP, op Nova Scotia, kunnen jullie genieten van de prachtige natuur op de grens van berg en zee. Er zijn prachtige wandelingen, mooie uitzichten en wilde dieren. Natuurlijk kan verse vis als maaltijd niet ontbreken.

 • Cape Breton Highlands NP naar Halifax

  Vanaf Cape Breton Highlands NP rijden jullie naar Halifax, vanwaar jullie camper terug zal varen naar Nederland en jullie naar huis vliegen.
  Als jullie nog tijd over hebben is het leuk om daarvoor Nova Scotia nog verder te ontdekken. Er is een prachtige weg langs de kust van het eiland.

Reisadvies Noord Amerika (lange route)

 • Hoogtepunten van route 10.000 km

  Alles uitvouwen Alles inklappen
 • New York naar Baltimore

  Na een aantal dagen New York kunnen jullie met het openbaar vervoer naar Baltimore om jullie camper op te halen. De Greyhound bussen maken reizen in deze stedelijke gebieden makkelijker. De busreis duurt ongeveer 3,5 uur en kost €15,-.

 • Baltimore naar Washington DC

  Breng een aantal dagen door in Washington DC om deze stad te ontdekken.

 • Washington DC naar Shenandoah NP

  Na Washington DC rijden jullie naar Shenandoah NP. Dit park ligt op 120 km van Washington DC. Dwars door het park ligt Skyline Drive, een prachtige route. Daarnaast kun je in het park wandelen over de vele wandelpaden, wilde dieren spotten genieten van watervallen en rotsformaties en zijn er meerdere campings te vinden.

 • Shenandoah NP naar Congaree NP

  De route brengt jullie via Buena Vista en en Low Moor door Cherokee National Forest naar Congaree NP. Het park staat bekend om de hoge bomen die hier groeien. Omdat het park een groot deel van het jaar onder water staat, kun je prachtig wandelen over vlonderpaden. Het is ook heel leuk om het park te ontdekken per kano over de Cedar Creek.

 • Congaree NP naar Ocala National Forest

  Vanaf Congaree NP zakken jullie verder af naar het zuiden. In Ocala National Forest zijn veel meren (in een aantal mag je zwemmen), bos en wandelpaden.

 • Ocala National Forest naar Kennedy Space Center

  Vanaf Ocala National Forest brengen jullie een bezoek aan het Kennedy Space Center. Een bijzondere plek om meer te leren over ruimtevaart.

 • Kennedy Space Center naar Miami

  Vanaf het Space Center zakken jullie nog verder naar het zuiden en komen jullie in Miami. Je kunt een bezoekje brengen aan Miami Beach en het is de moeite waard om door de wijk Wynwood Art District te lopen.

 • Miami naar Everglades NP

  Vervolgens bezoeken jullie Everglades NP. Dit is een leefgebied voor zeldzame en bedreigde diersoorten. Er loopt een weg van oost naar west waar verschillende wandelpaden aan liggen. Ook kun je met een tourboot over het water langs mangrove eilanden varen.

 • Everglades NP naar The Keys

  Helemaal in het zuiden van Florida liggen the Keys. Een eilandengroep met als laatste eiland, bereikbaar per auto, Key West. De eilanden zijn verbonden via bruggen. Bij Key Largo kun je vooral het prachtige onderwaterleven ontdekken. Op Key West kun je een ultiem strandgevoel ervaren. Prachtig water met witte stranden.

 • The Keys naar Great Smoky Mountain NP

  Vanaf The Keys zullen jullie weer naar het noorden gaan. Via Naples (waar je dolfijnen kan zien), Clearwater (mooie stranden), Chattahoochee National Forest en Natahala National Forest (beide bossen bieden wandelingen) komen jullie in Great Smoky Mountain NP. Het park biedt mooie natuur en historie. Dat komt omdat het Cherokee volk hier heeft geleefd. Er zijn wandelpaden van verschillende niveaus en hier zijn wilde dieren te spotten.

 • Great Smoky Mountain NP naar Mammoth Cave NP

  In Mammoth Cave NP kunnen jullie genieten van de grotten en ondergrondse rivieren. De grotten zijn alleen te bezoeken met een gids. Naast de grotten zijn er ook veel wandelpaden in Mammoth Cave NP.

 • Mammoth Cave NP naar Cuyahoga Valley NP

  Een rit via Louisville, Cincinnati, en Columbus brengt jullie in Cuyahoga Valley NP. Het park biedt wandelpaden, watervallen, heuvels, boerenlandschappen en een prachtige treinrit: The Cuyahoga Valley Scenic Railroad.

 • Cuyahoga Valley NP naar Niagara watervallen

  De route brengt jullie nu naar Canada en de eerste stop in Canada zijn de Niagara Watervallen. Deze enorme watervallen liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Naast het mooie uitzicht op de watervallen kun je ook met een boot tot heel dichtbij de watervallen komen. Poncho’s worden uitgedeeld!

 • Niagara Watervallen naar Toronto

  Vanaf de Niagara Watervallen brengen jullie een bezoek aan de stad Toronto. Bekijk de stad vanaf hoogte bovenop de CN Tower en breng een bezoekje aan de St. Lawrence Market om daarna te picknicken in één van de parken van Toronto.

 • Toronto naar Bruce Peninsula NP

  In Bruce Peninsula NP vinden jullie enorme kliffen. Er zijn hier prachtige wandelingen, mogelijkheden voor zwemmen en kanoën.

 • Bruce Peninsula NP naar Algonquin Provincial Park

  Het Algonquin Provincial Park is een mooi park waar je kunt genieten van de mooie natuur van Canada. Er is ook hier veel te doen: wandelen, fietsen, kanoën en kamperen. Er is een grote kans dat je langs de weg in het park een eland ziet. Die zijn dol op het zout dat blijft liggen na strooien in de winter.

 • Algonquin Provincial Park naar Kejimkuijk NP

  Op de weg naar Kejimkuijk NP komen jullie langs drie grote steden van Canada. Ottawa, Montreal en Quebec. Wanneer jullie toe zijn aan het stadsleven is een tussenstop in één van deze steden mogelijk.
  In Kejimkuijk NP kunnen jullie kennismaken met de Mi’kmaw culture en zijn er veel kano mogelijkheden.

 • Kejimkuijk NP naar Halifax

  Vanaf Kejimkuijk NP rijden jullie naar Halifax, vanwaar jullie camper terug zal varen naar Nederland en jullie naar huis vliegen.
  Als jullie nog tijd over hebben is het leuk om Nova Scotia nog verder te ontdekken. Er is een prachtige weg langs de kust van het eiland.

Met beide routes hebben we geprobeerd jullie te laten zien welke mogelijkheden er zijn in het oosten van de Verenigde Staten en Canada. Zo hebben we in het noorden van de V.S. de ene keer Chicago opgenomen in de route en de andere keer Cuyahoga Valley NP. Jullie kunnen er natuurlijk voor kiezen om dit te mixen en matchen naar jullie wens.

Ook met de lange route kunnen jullie via Chicago naar de Niagara watervallen reizen. Met de korte route kunnen jullie net zo goed via Cuyahoga Valley NP naar de Niagara Watervallen reizen. Zo geldt dat ook voor de nationale parken op Nova Scotia. Ook die kunnen jullie beiden in de route opnemen of één daarvan links laten liggen als jullie dat willen.

Alle variaties zijn mogelijk en we bevelen van harte aan om de opties open te houden tot kort voordat jullie de bestemming bereiken. De ultieme vrijheid maakt het reizen met de camper juist zo leuk! Bedenk wel dat het slim is om tijdig een plekje te zoeken voor de nacht. Je maakt dan wat kortere rijdagen, hebt meer kans op een plekje en kan daarna gelijk wat van de omgeving zien. Voor populaire plaatsen die je graag wilt zien kan het wel lonen om in de gaten te houden of een aantal dagen van tevoren reserveren nodig is.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.