Roadtrip van Marrakesh naar de Sahara

We beschrijven een roadtrip van Marrakesh naar de Sahara. Met mogelijke tussenstops en activiteiten. Deze roadtrip is bedoeld voor ongeveer een week reizen, met aankomst op, en vertrek vanaf, het vliegveld van Marrakesh.

Dag 1

Vrijdag

( - 3 uur rijden)

We halen jullie op vrijdag op bij het vliegveld van Marrakesh. Daar hebben we een huurauto klaarstaan. We rijden die middag nog door naar Telouet, waar we een avondmaaltijd en overnachting met 3 slaapkamers geboekt hebben bij Auberge Restaurant – Chez Ahmed. De rit kan nog zo’n 3 uur duren, dus we maken na de controle bij de douane – en eventueel geld pinnen en een simkaart kopen – een beetje vaart om te vertrekken. We volgen, over de N9 en de Tizi n’Tichka pas, de weg richting Ouarzazate.

Overnachtingsoptie
Auberge Chez Ahmed

Dag 2

Zaterdag

(2 uur rijden)

Op zaterdagochtend kunnen we voor we doorreizen eens even de balans opmaken. Waar zijn we en waar gaan we heen? Telouet staat bekend om haar kasbah. Dat is een fort, hier gebouwd om reizigers van karavanen te beschermen op hun weg van de Sahara over het Atlas gebergte, naar Marrakesh. Het werd in 1860 gebouwd, maar kwam in verval met de onafhankelijkheid van Marokko. Er worden soms pogingen gedaan om het gebouw te restaureren, maar de aardbeving van 2023 bracht schade toe.

De route die we vervolgen over de P1506, leidt langs Aït-Ben-Haddou. Dit stadje staat nog meer bekend om haar versterkte gebouwen. Hier vormen ze een zogenaamde Ksar. De stad werd in 1987 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en trekt jaarlijks zo’n 25.000 toeristen. Daarmee staat het ook een beetje bekend als een tourist trap. Misschien een goede plek voor een lunch, voor we de N9 opdraaien om onze weg richting Ouarzazate te vervolgen.

Overnachtingsoptie
Ouarzazate

Dag 2

Zondag

( - 2,5 uur rijden naar Zagora)

Ouarzazate wordt het “Hollywood van Marokko” genoemd, omdat zich hier (naar zeggen) de grootste filmstudio ter wereld bevindt, genaamd Atlas Studios. Hier werden delen van bekende films en series opgenomen zoals The Gladiator, Kingdom of Heaven, The Mummy, The Passion of the Christ, Game of Thrones en Aladdin.

We kunnen nu de studio bezoeken – als die open is voor bezichtigingen – of dit bewaren voor de terugweg.

Vanaf Ouarzazate is het nog zo’n 4-4,5 uur rijden naar M’Hamid El Ghizlane, het dorpje aan de rand van de Sahara. We stellen daarom voor om sowieso deze dag nog een stuk te rijden. Naar Zagora is het bijvoorbeeld 2,5 uur rijden en dan nog 1,5 uur naar M’Hamid.

Dag 3

Maandag

( - 1,5 uur rijden naar M'Hamid)

Vanaf Zagora rijden we naar M’Hamid. Daar kunnen we aansluitend mee met een verzorgde excursie in de Sahara, waarbij we met een 4×4 auto de Sahara inrijden en naar een tentenkamp kunnen worden gebracht. Zo zullen we overnachten in de Sahara. Er is dan ook tijd voor een tocht met kamelen om de zonsondergang vanaf een zandduin te bekijken.

De volgende dag worden we weer teruggebracht naar M’Hamid en rijden we ook weer een stuk terug – dan weer in de richting van Marrakesh.

Overnachtingsoptie
Sahara

Dag 4

Dinsdag

( - 5 uur rijden)

Bereiken we weer de omgeving van Ouarzazate aan het eind van dinsdag, dan kunnen we overnachten in de oase van Fint, een verborgen pareltje op zo’n 4-5 uur rijden vanaf M’Hamid. We blijven daar bij de auberge, met een versgeperste jus d’orange aan het (koude) zwembad, met uitzicht over de dadelpalmen.

Overnachtingsoptie
Fint oase

Dag 5

t/m

Dag 7

Woensdag - vrijdag

( - 5 uur rijden)

Vanaf Fint is het nog eens zo’n 4 uur rijden om in Marrakesh te komen. We rijden nu het hele stuk over de N9 en komen dus langs nieuwe plaatsen om vanuit het autoraampje te bekijken; het zijn niet echt bestemmingen met hoogtepunten. Het biedt gelegenheid om op een rustig tempo opnieuw het Atlas gebergte te doorkruisen en Marrakesh weer te bereiken.

We brengen de auto weer bij het vliegveld en nemen dan een taxi naar de stad. Daar is een accommodatie geboekt van woensdag tot vrijdag. Op vrijdag regelen we weer een taxi om op tijd weer op het vliegveld te komen.

Overnachtingsoptie
Riad Chez JIJI

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.